Валентин Тарасенко привітав рятувальників Черкащини з професійним святом

14 вересня 2017, 18:25
Валентин Тарасенко привітав рятувальників Черкащини з професійним святом14 вересня 2017 року в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області проведено урочисті заходи, присвячені професійному святу – Дню рятівника, який відзначається у неділю, 17 вересня..

З нагоди цього привітати людей мужньої професії – колектив одного з найбільших підрозділів Управління завітав перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Звертаючись до службовців, він наголосив, що саме вони перебувають в постійній готовності зупинити незване лихо та якнайшвидше надати допомогу тим, хто її найбільше потребує. Завдяки мужності, стійкості, а іноді і власній жертовності мають високу довіру громадян і величезну вдячність. Валентин Тарасенко привітав рятувальників Черкащини з професійним святом

Однак на часі перед службою постають нові завдання. Щоб піднести на новий рівень свої послуги, якнайкраще виконувати обов’язки, ДСНС постійно реформується, її бійці постійно вдосконалюють навички та майстерність.

Зокрема, на сьогодні Управління ДСНС в Черкаській області одне з небагатьох в Україні, яке свою діяльність спрямовує на приведення до європейських стандартів безпекового захисту наших громадян і ставить головним пріоритетом не просто профілактику, а реальне забезпечення захисту людей від будь-яких надзвичайних ситуацій .

Перший заступник голови обласної ради висловив щиру подяку за надійну службу, за повсякденну готовність захищати національні багатства і, насамперед, здоров\'я і життя людей та побажав нових сил та енергії на щоденній нелегкій варті. Валентин Тарасенко привітав рятувальників Черкащини з професійним святом

Користуючись нагодою вручив працівникам Почесні грамоти обласної ради.

Після завершення урочистої частини гості, ветерани служби та присутні мали змогу ознайомитися із новітньою музейною експозицією боєприпасів та вибухонебезпечних предметів, що впродовж багатьох років були зібрані саперами АРЗ СП під час виконання завдань з розмінування території як в області, так і в зоні проведення АТО.

Фахівці ДСНС також продемонстрували зразки техніки, матеріально-технічного обладнання і спорядження, які є на озброєнні підрозділу та рятувальників Аварійно-рятувального загону спецпризначення.