У святкові дні відвідали обласний краєзнавчий музей і гості з Кропивницького

17 жовтня 2017, 20:41
У святкові дні відвідали обласний краєзнавчий музей і гості з Кропивницького14 жовтня 2017 року у Черкаському обласному краєзнавчому музеї гостям було запропоновано цікаву, насичену програму відзначення свят – Дня захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

Відвідувачі з нетерпінням чекали на відкриття музею, щоб потрапити на пізнавальну і захоплюючу гутірку «Цікаві факти про козаків та козацтво», яку проводив Антон Ведула. Планувалося провести одну, а бажаючих виявилося втричі більше.

У святкові дні відвідали обласний краєзнавчий музей і гості з КропивницькогоСеред них і гості з Кропивницького. А про те, що гутірка вдалася на славу і їм сподобалася, свідчать відгуки: «Чудовий музей. Надзвичайно приємні і гостинні працівники. Були тут 14 жовтня 2017 року − отримали величезне задоволення».

А о 14 годині на гостей чекала театралізована екскурсія «Нескорені герої Холодного Яру», під час якої автор та ведуча Тетяна Валах розповіла про події Української революції 1917-1921 рр. на Черкащині. У відвідувачів була можливість насолодитися живим виконанням стрілецької пісні «Повіяв вітер степовий» та побачити сценку з роману Ю. Горліса-Горського «Холодний Яр» з музичним супроводом на бандурі відомого твору Мирослава Скорика.

У святкові дні відвідали обласний краєзнавчий музей і гості з КропивницькогоНе менш популярним був і майстер-клас «Патріотичний оберіг», на який завітали школярі. Діти робили ангелів-охоронців, патріотичні браслети та розмальовки пальчиками. Всі ці обереги вони передали солдатам в зону АТО.

А на завершення культурної програми, з нагоди проголошення 2017 року роком Японії в Україні, всі бажаючі переглянули одну з цікавих стрічок про Другу світову війну – «Листи з Іводзіми» (США).