Депутати розглянули низку питань, засідання продовжиться 20 жовтня

13 вересня 2017, 20:47
«Черкаський край», №37, 13 вересня 2017 року

8 вересня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець відкрив і вів шістнадцяту сесію обласної ради.

Розпочалося засідання із нагороджень. За активну суспільну діяльність грамотою Верховної Ради України нагородили Драбівецького сільського голову Олександра Герасименка. Ольга Ніколенко, голова Катеринопільської РДА і Юрій Мрачковський, керівник обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак», отримали грамоти Черкаської облдержадміністрації та обласної ради.
Медаллю «За сприяння Збройним Силам України» Міністр оборони України нагородив трьох черкащан. Нагороди удостоєні приватний підприємець Олександр Мусієнко, волонтер В’ячеслав Скічко та митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Успенського храму Володимир Яворський.
Потім депутати хвилиною мовчання вшанували пам\'ять загиблих Героїв, а також всіх, хто загинув в ході антитерористичної операції у східних областях України.
Далі голова обласної ради зробив оголошення про саморозпуск фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді у звязку із виходом кількох депутатів з її складу і зменшенням нижче від мінімальної.
Як передбачено Регламентом обласної ради, депутати від фракцій політичних сил виступили від трибуни із зверненнями та запитами.
Таким правом скористалися Олександр Коваленко (фракція ВО «Черкащани»), Аракся Маргарян («Відродження»), Юрій Ботнар і Сергій Воронов (ВО «Свобода»), Іван Далібожак (Політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»), позафракційні Валентина Коваленко і Вадим Гайович, які внесли пропозиції надати слово представникам громадськості, а саме: журналісту Комарову щодо порушення графіку ремонту мосту на дамбі по р. Дніпро і громадській організації «Автоєвросила» щодо проблем з розмитнення автомобілів, завезених з європейських країн.
В ході обговорення і затвердження порядку денного депутати обласної ради також внесли кілька поправок.
Зокрема, депутат Віктор Парамонов вніс пропозицію включити до розгляду питання про виділення коштів на умовах співфінансування для придбання дороговартісного обладнання для кардіоцентру; депутат Володимир Волкович – зняти з порядку денного питання щодо надання Канівській районній громадській організації мисливців та рибалок у користування мисливських угідь на території Канівського району; депутат Анатолій Яріш – про дослідження розкопок Трипільської культури; Олександр Лошков – про заслуховування інформації щодо господарської діяльності комунального підприємства; Олександр Рябошлик – обговорити першим звернення Черкаської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 № 413.
Ці пропозиції підтримано і звернення, запропоноване Олександром Рябошликом, розглянуто першим.
Потім депутати обговорили пакет проектів рішень щодо управління майном. Інформував начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.
Ними надано дозвіл комунальному підприємству «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів комунальної власності» на передачу в оренду та списання майна комунальної власності; внесено доповнення до рішення обласної ради від 16.12.2016 № 10-18/VII «Про управління суб’єктами та об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області»; зміни до рішення обласної ради від 09.06.2017 № 15-3/VІІ «Про передачу майна комунальної власності» тощо.
Сесія розглянула кадрові питання. Підтримано призначення Валентини Ніколенко на посаду генерального директора ОКП «Фармація»; Інни Губенко – на посаду ректора Черкаської медичної академії; Андрія Дзюби – на посаду директора ОКП «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради; Івана Далібожака – на посаду директора КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради».
В ході засідання більшістю голосів припинено юридичну особу – КП «Уманська центральна міська аптека №78» Черкаської обласної ради; підтримано рішення про визнання права спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на земельні ділянки та надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
Депутати затвердили Порядок призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області; рішення про передачу об’єктів та майна з балансу Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації; надали згоду комунальному закладу «Черкаська обласна психіатрична лікарня» Черкаської обласної ради на поділ земельної ділянки та інші.
Після розгляду цих питань в роботі пленарного засідання оголошено перерву, після якої депутати продовжили працювати в сесійній залі над обговоренням і прийняттям рішень з наступних питань.