Постійні комісії обласної ради продовжили формувати порядок денний вісімнадцятої сесії

22 листопада 2017, 16:44
Постійні комісії обласної ради продовжили формувати порядок денний вісімнадцятої сесії22 листопада 2017 року провели засідання постійні комісії обласної ради, на яких розглядали питання, що заплановано внести до порядку денного пленарного засідання вісімнадцятої сесії.

Так, засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини провів її голова Олександр Лошков.

Члени комісії підтримали проекти рішень щодо внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 25.06.2015 №41-1/VІ «Про перспективний план формування територій громад Черкаської області»; про включення до комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради представників громадських організацій; про розгляд депутатського звернення депутата обласної ради Баштана О.В та погодилися із змінами до Регламенту Черкаської обласної ради VІІ скликання.

Цього дня голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Світлана Легойда також провела засідання, яке відбулося за участю голови обласної ради Олександра Вельбівця.Постійні комісії обласної ради продовжили формувати порядок денний вісімнадцятої сесії

Ключовими на засіданні були саме профільні питання, а саме: звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2017 року та внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 № 11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік».

Інформувала присутніх членів комісії директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

З приводу озвучених змін у депутатів виникло багато запитань. Зокрема, вони стосувалися освоєння коштів екологічного фонду, перерозподілу їх в межах головних розпорядників бюджетних фінансів, надходження і використання субвенцій тощо.

В результаті обговорення члени комісії підтримали проекти рішень і рекомендували їх включити до порядку денного пленарного засідання обласної ради, що відбудеться 28 листопада.

Ними також підтримано запропоновані зміни до обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки.

Таке питання розглянула і профільна постійна комісія обласної ради – з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства, засідання якої цього ж дня провів її голова Володимир Кокодзей.Постійні комісії обласної ради продовжили формувати порядок денний вісімнадцятої сесії

Окрім того, члени комісії в порядку контролю заслухали інформацію про хід виконання рішення обласної ради від 29.04.2011 №5-2/VI «Про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2017 роки», дія якої закінчилася, та підтримали внесення змін до цієї програми.

Інформував з обох питань заступник директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації – начальник управління житлово- комунального господарства Андрій Липкань.