В обласному центрі вшанували жертв голодоморів молебнем, ходою та запалюванням свічок

25 листопада 2017, 18:33
В обласному центрі вшанували жертв голодоморів молебнем, ходою та запалюванням свічок25 листопада 2017 року в містах і селах Черкащини проведено заходи із вшанування жертв голодоморів.

Нинішнього року виповнилася 85-та річниця організованого сталінською владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років.

За різними даними за два роки тільки на Черкащині загинуло близько 150 тисяч мешканців або по 250-300 заморених голодом осіб щоденно.

В обласному центрі вшанували жертв голодоморів молебнем, ходою та запалюванням свічокВ обласному центрі заходи традиційно розпочалися у Соборному сквері біля пам’ятного знака Жертвам Голодоморів та політичних репресій, де зібралися представники обласної і міської влади, керівники структурних підрозділів міністерств та відомств центральних органів влади в Черкаській області, підприємств, організацій та установ обласного центру, громадських організацій, релігійних конфесій, звичайні містяни.

Представники церков провели спільний поминальний молебень.

В обласному центрі вшанували жертв голодоморів молебнем, ходою та запалюванням свічокОпісля на знак вшанування пам’яті, глибокої скорботи та громадянського болю за жертвами голодоморів оголосили хвилину мовчання.

Потім учасники заходу поклали квіти і горнята з зерном і колосками до пам’ятного хреста.

Далі представники влади і всі присутні направилися ходою до Соборної площі, де о 16-ій годині провели акцію «Свіча пам’яті», запалили свічки в пам’ять про жертв голодоморів та приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання.