Відкрито оновлене реанімаційне відділення Центральної районної лікарні у м. Сміла

30 листопада 2017, 11:06
Відкрито оновлене реанімаційне відділення Центральної районної лікарні у м. Сміла29 листопада 2017 року у м. Смілі в Центральній районній лікарні ім. С. Бобринської розпочало роботу повністю відремонтоване відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Проект реалізовано на умовах співфінансування обласного та районного бюджетів. Загальна сума витрат на ремонт і умеблювання відділення сягнули майже 800 тис. грн.

Оглянув оновлене відділення і поспілкувався із колективом закладу голова обласної ради Олександр Вельбівець. Разом із депутатом обласної ради Ігорем Нестеренком, керівництвом району – головою районною ради Володимиром Грошевим і головою райдержадміністрації Олександр Беззубим, заступником головного лікаря Віктором Григор’євим та медичним персоналом відділення оглянули відремонтовані реанімаційні палати та кімнати для персоналу, новий санвузол та кабінети лікарів.Відкрито оновлене реанімаційне відділення Центральної районної лікарні у м. Сміла

У ході ремонту встановлено нові вікна, повністю замінено систему подачі кисню та опалення, закуплено нове реанімаційне обладнання і меблі. За словами завідуючого відділенням Ігоря Снігового, на разі відділення оснащено майже на 70% від потреби й надалі саме закупівля обладнання – першочергове завдання для лікарні.

– Сьогодні ми стали свідками того, що керівництво району і лікарні не лише декларують бажання щось змінити, але й підкріплюють наміри конкретними кроками. Відкрито оновлене реанімаційне відділення Центральної районної лікарні у м. СмілаВідремонтоване й відкрите відділення для жителів Смілянщини – це чи не найкращий посил та підтвердження задекларованих реформ, а для влади – реальна оцінка спільної роботи. І це важливо. Бо ж в останні роки саме завдячуючи співфінансуванню із різних рівнів бюджетів нам вдається реалізовувати масштабні проекти, здійснення яких лише коштом району чи області було б не можливо, – наголосив голова обласної ради.

Під час перебування у ЦРЛ Олександр Вельбівець також зустрівся із колективом лікарні та відповів на запитання медичних працівників щодо здійснення секторальних реформ, зокрема, реформи медичної галузі, подальших кроків влади із організації госпітальних округів в області та розвитку первинної ланки надання допомоги, кадрових питань і оплати праці тощо.