Якість новітньої мережі зможуть оцінити земляки Тараса Шевченка

22 листопада 2017, 19:02
«Черкаський край», №47, 22 листопада 2017 року

16 листопада, в день професійного свята працівників зв\'язку, в селі Шевченковому на Звенигородщині відбулися своєрідні урочистості з нагоди введення в дію сучасної мережі Інтернету на основі оптоволоконних ліній.

Цьому, як розповідає сільський голова Шевченкового Сергій Шмалько, передувала велика робота. Ще минулого року, при сприянні обласної ради та керівників Черкаської філії ПАТ «Укртелеком», тут взялися за підготовку комунікацій, уклавши та вивісивши на опорах понад 10 кілометрів кабелю, після чого фахівці приступили до встановлення і монтажу відповідного обладнання. Ціна даного проекту — понад мільйон гривень.
Сприяли своєчасному введенню в дію швидкісного Інтернету колективи всіх установ та організацій села, серед яких Сергій Шмалько особливо відмітив агрофірму «Корсунь», яка господарює на землях Шевченкового. Їхня безкорислива допомога дала змогу успішно підвести Інтернет до осель 25 жителів, а в скорому часі доступ до глобальної сітки отримають ще понад 70 сільчан, які подали відповідні заявки. Окрім індивідуальних користувачів, Інтернетом користуватимуться коледж, НВК, спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, будинок культури, Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» та інші сільські установи, серед яких і тамтешня медична амбулаторія, ще є особливо важливим на час впровадження медичної реформи. Характерно, що при цьому сільські установи матимуть переважно безкоштовний доступ до Інтернету.
Як наголосив у своєму виступі після традиційного розрізання символічної стрічки перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, який розділив радість жителів села з нагоди введення в дію новітньої системи Інтернету в Шевченковому, приклад земляків Великого Кобзаря, в рідному селі якого частково реалізовано обласну програму інформатизації Черкащини, є яскравим свідченням того, як можна і треба вирішувати виклики сьогодення.
До речі, вже до цього в Шевченковому побували делегації з Моринців, Тарасівки, Княжої та інших сусідніх сіл, висловивши бажання щодо приєднання до новітньої мережі.