Валентин Тарасенко взяв участь в заходах з нагоди Дня місцевого самоврядування у Черкасах та привітав голів ОТГ

07 грудня 2017, 18:47
Валентин Тарасенко взяв участь в заходах з нагоди Дня місцевого самоврядування у Черкасах та привітав голів ОТГ7 грудня 2017 року в приміщенні Будинку рад проведено зустріч керівництва області з головами об’єднаних територіальних громад Черкащини.

У заходах взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, який привітав присутніх посадовців органів місцевого самоврядування з професійним святом, подякував їм за сумлінну працю, активну позицію у відстоюванні інтересів своїх громад та побажав і надалі бути локомотивом на теренах Черкащини тих реформ, що демонструють переміни до кращого в розвитку населених пунктів області, підвищення рівня надання адміністративних послуг тощо.

На зустрічі перед головами ОТГ виступили деякі керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації. Вони розповіли про можливості, на які можуть розраховувати ОТГ для своєї ефективної діяльності та розвитку за підтримки обласної влади, Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування, Мінрегіонбуду України, участі в проектах, що фінансуються Державним фондом регіонального розвитку.Валентин Тарасенко взяв участь в заходах з нагоди Дня місцевого самоврядування у Черкасах та привітав голів ОТГ

З нагоди Дня місцевого самоврядування керівництво області вручили нагороди низці голів ОТГ.
Зокрема, голова Білозірської об’єднаної територіальної громади, що була створена першою в Україні, Володимир Міцук отримав Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації та Черкаської обласної ради «За особливі заслуги перед Черкащиною».

Також низка голів ОТГ цього дня отримали Почесні грамоти облдержадміністрації та Почесні грамоти Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Довідково:
Черкащина посідає п’яте місце серед областей України за кількістю створених цьогоріч ОТГ. У 2017 році їх додалося ще двадцять і сьогодні на Черкащині діють 24 об’єднаних територіальних громади, а 24 грудня 2017 року відбудуться вибори ще у двох.

У 2017 році власні доходи об’єднаних територіальних громад, порівняно із попереднім, зросли від 2 до 6 разів.

На ОТГ області цьогоріч передбачено загалом 29,7 млн. грн. розвиткових ресурсів (17,9 млн. грн. – інфраструктурної субвенції, 8,9 млн. грн. – субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, 2,9 млн. грн. – коштів ДФРР).

Загалом же, шість ОТГ, створених в області впродовж 2016-17 рр. отримали 44,2 млн. грн.