Питання освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту будуть внесені до порядку денного наступної сесії

15 грудня 2017, 14:28
Питання освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту будуть внесені до порядку денного наступної сесії15 грудня 2017 року голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури,молодіжної політики та спорту Володимир Доманський провів засідання, на якому розглянуто питання, що заплановано внести до розгляду на пленарному засіданні сесії обласної ради 22 грудня.

В її роботі участь взяв заступник голови обласної ради Вадим Гайович.

В порядку контролю члени комісії розглянули хід виконання рішення обласної ради від 04.07.2000 № 16-11«Про обласну програму забезпечення молоді житлом на 2003-2017 роки»(із змінами) та взяли інформацію до відома.

Потім вони підтримали проект рішення щодо затвердження нової редакції обласної програми забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки. Питання освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту будуть внесені до порядку денного наступної сесії

З цього питання інформував заступник директора Черкаського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Будник.

Далі члени комісії погодилися із запропонованими змінами до рішення обласної ради від 23.12.2016 № 11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік» та детально розглянули і обговорили проект обласного бюджету на 2018 рік.

Інформувала з обох питань директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко.

Проектом обласного бюджету на 2018 рік визначено доходи у сумі 8 329 204,7 тис. грн., у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету 7 801 205,3 тис. грн., доходи спеціального фонду обласного бюджету 527 999,4 тис. грн.

Враховуючи це, видатки обласного бюджету прогнозуються у сумі 8 327 165,1 тис. грн., у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету 7 796 087,6 тис. грн., видатки спеціального фонду обласного бюджету 531 077,5 тис. грн.; Питання освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту будуть внесені до порядку денного наступної сесії

Пропонується затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету на 2018 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами;резервний фонд; міжбюджетні трансферти; кошти на реалізацію регіональних програм;перелік об’єктів та заходів, видатки на які у 2018 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку; перелік захищених статей видатків загального фонду обласного бюджету на 2018 рік за їх економічною структурою: оплата праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев\'язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплата комунальних послуг та енергоносіїв; поточні трансферти населенню; поточні трансферти місцевим бюджетам тощо.Питання освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту будуть внесені до порядку денного наступної сесії

Потім члени комісії заслухали начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського щодо внесення змін до обласної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року; директора Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Романа Карманніка – про План реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018 – 2020 роки та директора Департаменту культури та взаємодії з громадськістю облдержадміністрації Олександра Шабатіна, який ознайомив присутніх депутатів із змінами до рішення обласної ради від 17.02.2012 № 13-6/VІ «Про Програму розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012 – 2016 роки»(із змінами).

На завершення роботи члени комісії розглянули проект рішення про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині на території Черкаської області, з яким ознайомила депутат, секретар комісії Оксана Ковбоша, і план роботи Черкаської обласної ради на 2018 рік.

Всі розглянуті питання рекомендовано включити до порядку денного сесії обласної ради.