Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік

21 грудня 2017, 18:05
Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік21 грудня 2017 року голова районної ради Валентина Любомська провела пленарне засідання двадцятої сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Василь Клименко, начальники окремих управлінь і відділів райдержадміністрації, голови територіальних громад району, керівники підприємств, установ і організацій району, представники місцевих засобів масової інформації, громадських організацій.

На початку пленарного засідання депутати та запрошені хвилиною мовчання вшанували пам\'ять наших громадян, які віддали своє життя за незалежність, свободу та територіальну цілісність України.Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік

В подальшому голова районної ради проінформувала про зміни у депутатській фракції Тальнівської районної організації Народної партії у районній раді.

Радник з питань юридичного забезпечення діяльності районної ради Інна Паращук ознайомила з роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції від 29 вересня 2017 року в частині «Конфлікт інтересів в діяльності посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад».

З урахуванням пропозицій, внесених на засіданнях постійних комісій та президії районної ради, депутатами було затверджено порядок денний сесії.

Першим депутати заслухали інформацію Тальнівської районної виборчої комісії щодо реєстрації депутатом районної ради Василя Данилюка.

Голова районної ради Валентина Любомська привітала Василя Миколайовича з початком депутатських повноважень, побажала плідної депутатської діяльності, висловила сподівання, що він як учасник АТО, голова районної спілки воїнів АТО зможе ефективніше працювати для своїх побратимів, виборців, та вручила посвідчення і значок депутата.Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік

Далі депутати затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району на 2018 рік. Заходи, закладені в Програмі, спрямовані на реалізацію державної політики та основних пріоритетних напрямів розвитку району.

З метою розширення можливостей реалізації права громадян на гідну працю, підвищення їх доходів, соціального захисту від безробіття на основі визначення галузевих пріоритетів у збереженні наявних робочих місць та створенні нових, самозайнятості, легалізації тіньової зайнятості, розвитку підприємництва, проведення в районі активної соціально – економічної політики, районна рада затвердила Програму зайнятості населення Тальнівського району на 2018-2020 роки.

Також затверджено на сесії районну комплексну програму «Освіта Тальнівщини», яка направлена на забезпечення конституційного права громадян на отримання якісної дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної освіти, професійного самовизначення та допрофесійної підготовки; оптимізації мережі навчальних закладів у сільській місцевості, створення умов для всебічного розвитку особистості та доступу всіх дітей до якісної освіти тощо. Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік

Підтримано депутатами і Програму боротьби з амброзією полинолистою у Тальнівському районі на 2018 – 2021 роки.

Окрім того, внесено зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки, які спрямовані на забезпечення пільгових категорій громадян пільгами на проїзд залізничним транспортом відповідно до законодавства, а також до Програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Тальнівському районі на 2016 - 2017 роки.

Заслухавши інформації начальника фінансового управління райдержадміністрації Шпичак Наталії Вікторівни та враховуючи висновки профільних постійних комісій на сесії затверджено зміни до районного бюджету на 2017 рік та бюджет на 2018 рік.

Також затверджено штатний розпис та кошторис витрат виконавчого апарату районної ради на 2018 рік.

Сесією надано дозвіл Тальнівській центральній районній лікарні на передачу в оренду майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста району частини будівлі та гаража Тальнівської центральної районної лікарні, для здійснення статутної діяльності комунального закладу «Тальнівський районний центр первинної медико – санітарної допомоги». Затверджено акти прийому - передачі автотранспортних засобів і будівель з балансу Тальнівської центральної районної лікарні на баланс новоствореного комунального закладу.Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік

На сесії прийнято рішення про реформування друкованого засобу масової інформації комунального підприємства - редакції районної газети «Тальнівщина» Тальнівської районної ради. Вирішено вийти зі складу її засновників з перетворенням редакції членами її трудового колективу в суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації. Погоджено проект договору про передачу права на заснування газети «Тальнівщина». Рішенням передбачено передачу безоплатно у власність правонаступнику редакції районної газети «Тальнівщина» майна та коштів, які належать до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району та на момент набрання чинності Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» перебували на балансі редакції, крім приміщення та земельної ділянки.Депутати Тальнівської районної ради затвердили і Програму соціально-економічного розвитку району, і районний бюджет на 2018 рік

Враховуючи позитивні висновки постійної комісії районної ради з питань агропромислового розвитку та природних ресурсів депутати затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які знаходяться у власності громадян, для ведення особистого селянського господарства, в адмінмежах Лоташівської та Білашківської сільських рад за межами населених пунктів.

На сесії заслухано інформацію про виконання плану роботи районної ради за 2017 рік та враховуючи пропозиції, внесені депутатами, постійними комісіями, затверджено план роботи районної ради на 2018 рік.

Потім голова районної ради проінформувала про наслідки реагування на запити і звернення депутатів районної ради.

Вона також нагадала їм про те, що з 1 січня по 1 квітня 2018 року необхідно подати декларації, а також надати до 10 січня 2018 року звіти про депутатську діяльність для подальшого їх оприлюднення на офіційному сайті районної ради.

На завершення сесії Валентина Любомська подякувала всім за плідну і продуктивну співпрацю, і побажала, щоб прийдешній 2018 рік приніс довгоочікуваний всіма мир, добробут, злагоду, міцне здоров’я, щастя та удачу.