Напередодні сесії засідання провели ще декілька постійних комісій обласної ради

28 лютого 2018, 15:09
Напередодні сесії засідання провели ще декілька постійних комісій обласної ради28 лютого 2018 року постійні комісії завершили розгляд питань, що подано на пленарне засідання для обговорення і прийняття рішень.

Цього дня провели засідання постійні комісії з питань: соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів; розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства; регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини.

У їх роботі взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Напередодні сесії засідання провели ще декілька постійних комісій обласної радиСпільними для розгляду були питання про Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2018 рік та Про затвердження звіту за результатами роботи комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради.

Серед профільних – постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів, засідання якої вела Світлана Легойда, погодила внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік», а також внесення змін до рішень обласної ради про умови оплати праці голови обласної ради і першого заступника голови обласної ради.

У порядку контролю члени комісії заслухали інформацію начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки про хід виконання програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року.

Напередодні сесії засідання провели ще декілька постійних комісій обласної радиНа засіданні постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини під головуванням Олександра Лошкова підтримано внесення змін до Програми правової освіти населення Черкаської області на 2016- 2020 роки та у додаток до рішення обласної ради від 25.06.2015 № 41-1/VІ «Про перспективний план формування територій громад Черкаської області» (зі змінами).

Багато уваги члени комісії приділили питанням щодо виконання заходів Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року; Програми забезпечення правопорядку, запобігання і протидії корупції в області на 2016 – 2020 роки та Програми протидії тероризму на території Черкаської області на 2017 – 2020 роки.

Напередодні сесії засідання провели ще декілька постійних комісій обласної радиПотім вони погодили клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України лісничого Монастирищенського лісництва державного підприємства «Уманське лісове господарство», депутата Монастирищенської міської ради Черкаської області Василя Голодецького та оператора крутильного устаткування підготовчого цеху крутильно-ткацького виробництва приватного акціонерного товариства «Черкаський шовковий комбінат» Марії Свистун.

На завершення розглянули звернення депутатів Ватутінської міської ради щодо використання державної мови у зовнішній рекламі м. Ватутіне та колективне звернення представників ініціативної групи ошуканих вкладників кредитних спілок.

Напередодні сесії засідання провели ще декілька постійних комісій обласної радиКонструктивно працювали члени постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства. Вів засідання її голова Володимир Кокодзей.

Вони заслухали інформацію щодо виконання обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки (зі змінами) і виконання Програми розвитку та збереження зелених насаджень у населених пунктах області на 2013-2017 роки; дали згоду на внесення змін до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016 – 2020 роки.

Низку питань члени постійних комісій рекомендували до порядку денного сесії обласної ради для прийняття депутатами відповідних рішень.