Депутати завершили розгляд питань порядку денного двадцять першої сесії обласної ради

06 березня 2018, 16:35
Депутати завершили розгляд питань порядку денного двадцять першої сесії обласної ради6 березня 2018 року сесія обласної ради продовжила свою роботу. Пленарне засідання відкрив і вів голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблими в зоні проведення АТО.

У ході розгляду питань порядку денного голова обласної ради нагадав, що на черзі 15-е питання. Однак депутати внесли пропозицію повернутися до розгляду окремих питань управління майном і чотирнадцятого питання, яке минулого засідання не набрало необхідної кількості через відсутність кворуму.

Депутати завершили розгляд питань порядку денного двадцять першої сесії обласної радиЦі пропозиції було підтримано результативним голосуванням. Тому в ході подальшого розгляду питань депутати ухвалили рішення щодо припинення державним підприємствам «Смілянське лісове господарство» і «Черкаське лісове господарство» права користування частиною мисливських угідь та надання ТОВ «Мисливський клуб Фазан» у користування мисливських угідь для ведення мисливського господарства в лісових масивах Будянського, Смілянського, Городищенського, Дахнівського, Свидівського, Мошнівського лісництв та по межі судового ходу Кременчуцького водосховища.

Необхідна кількість голосів була також для ухвалення рішень при розгляді ходу виконання низки обласних програм: підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року; фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки (зі змінами); підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року і розвитку футболу в Черкаській області на 2012-2020 роки (зі змінами).

Депутати завершили розгляд питань порядку денного двадцять першої сесії обласної радиДепутати затвердили звіт за результатами роботи комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради; підтримали клопотання перед Верховною Радою України щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України лісничого Монастирищенського лісництва державного підприємства «Уманське лісове господарство», депутата Монастирищенської міської ради Черкаської області Василя Голодецького та оператора крутильного устаткування підготовчого цеху крутильно-ткацького виробництва приватного акціонерного товариства «Черкаський шовковий комбінат» Марії Свистун.

Після цього депутати розглянули низку звернень до керівництва держави з приводу актуальних питань, зокрема: щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 7.06.2017 № 413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними»; внесення змін до ст. 122 Земельного кодексу України в частині повернення повноважень органів місцевого самоврядування щодо розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів; перерахунку та виплати пенсій військовим пенсіонерам та пенсіонерам силових відомств; необхідності перегляду та доповнення Національного переліку основних лікарських засобів тощо.

Депутати завершили розгляд питань порядку денного двадцять першої сесії обласної радиНа завершення пленарного засідання депутати розглянули і підтримали деякі питання управління майном. Серед них – про оренду цілісних майнових комплексів колишніх комунальних підприємств: Жашківського, Христинівського і Корсунь-Шевченківського поліграфічних підприємств, Чорнобаївської центральної районної аптеки №35, а також розглянули об’єкти, що було запропоновано до включення до Програми приватизації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, що перебувають у сфері управління Черкаської обласної ради, на 2018-2019 роки.

Вичерпавши питання порядку денного, депутати завершили роботу двадцять першої сесії обласної ради.