У Катеринополі на сесії районної ради прозвітували голова райдержадміністрації і голова районної ради

15 березня 2018, 18:42
У Катеринополі на сесії районної ради прозвітували голова райдержадміністрації і голова районної ради14 березня 2018 року голова районної ради Віталій Верета провів засідання шістнадцятої сесії районної ради.

У її роботі взяли участь депутати обласної ради Олександр Коваленко, Михайло Морозюк, голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій, сільські, селищні голови.

На початку засідання Віталій Іванович проінформував присутніх, що 14 березня відзначається День українського добровольця. Депутати районної ради та запрошені вшанували подвиг українських добровольців, а також учасників АТО, яких вже немає в живих, хвилиною мовчання.

Потім було затверджено порядок денний, питання якого було попередньо опрацьовано на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Відповідно до цього першою депутати заслухали звіт голови райдержадміністрації Ольги Ніколенко про роботу районної державної адміністрації з виконання програм соціально – економічного та культурного розвитку району, бюджету та делегованих районною радою повноважень.

У Катеринополі на сесії районної ради прозвітували голова райдержадміністрації і голова районної радиУ своєму звіті вона детально проаналізувала найголовніші питання діяльності: виконання бюджету району, функціонування аграрної і промислової галузей, стан ринку праці, рівень середньої заробітної плати у різних сферах тощо. Гостро висвітлено і проблемні питання, які залишаються на даний час не вирішеними, та наголошено на продовженні реалізації завдань щодо впровадження освітньої та медичної реформ у районі, соціального захисту населення та ін.

Потім присутні заслухали звіт голови районної ради Віталія Верети про свою діяльність на посаді за період з березня 2017 до лютого 2018 року. За словами Віталія Івановича, його звіт включає аналіз зробленого у звітному періоді спільно депутатами, постійними комісіями, президією, виконавчим апаратом. Окреслено проблеми, над вирішенням яких необхідно працювати надалі.

Після обговорення обидва звіти депутати взяли до відома.

Наступним депутати ухвалили рішення про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2017 рік.
Позитивним було голосування під час розгляду низки районних програм: матеріальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018-2020 роки; щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2018-2020 роки; боротьби з амброзією полинолистою у Катеринопільському районі на 2018-2021 роки; запобігання виникнення захворювання свиней африканською чумою та інших інфекційних хвороб тварин, створення резервного фонду матеріально-технічних засобів на випадок виникнення вогнища захворювання та постановки діагнозу в Катеринопільському районі на 2018-2022 роки; забезпечення функціонування Центру обслуговування платників податків Катеринопільського району на 2018-2019 роки.

Розглянувши пропозиції районної державної адміністрації, депутати внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік та до районних програм: підтримки органів виконавчої влади Катеринопільського району; економічного і соціального розвитку Катеринопільського району на 2018 рік; дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Катеринопільському районі на 2016-2018 роки; забезпечення пожежної безпеки на 2016-2020 роки.

Позитивні рішення ухвалено і з низки технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Під час засідання також розглянуто кадрове питання: призначено Володимира Короля керівником дитячої юнацької спортивної школи «Колос».

Наприкінці депутати внесли зміни до деяких рішень щодо комунальної власності: до Методики розрахунку орендної плати та до Переліку окремого індивідуально визначеного майна районної комунальної власності.