Депутати Монастирищенської районної ради на сесії заслухали звіт голови та прийняли низку районних програм

13 березня 2018, 13:56
Депутати Монастирищенської районної ради на сесії заслухали звіт голови та прийняли низку районних програм6 березня 2018 року в залі засідань будинку рад голова районної ради Микола Орендарчук провів пленарне засідання двадцять третьої сесії районної ради.

У її роботі взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, голова райдержадміністрації Олег Недогода, голови територіальних громад району, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, представники місцевих засобів масової інформації.

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради питання, подані до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та узгоджувалися президією районної ради.

Окрім того, проекти рішень були розміщені на офіційному веб-сайті районної ради, надіслані на електронні скриньки народним обранцям району та роздані у паперовому варіанті присутнім на сесії депутатам.

Депутати Монастирищенської районної ради на сесії заслухали звіт голови та прийняли низку районних програмПершим із питань порядку денного заслухано звіт голови районної ради Миколи Орендарчука за попередній рік діяльності. Після його виступу, відповідей на запитання та обговорення, депутати взяли звіт до відома.

Далі сесія прийняла низку районних програм: про підтримку рівня бойової готовності військової частини Національної Гвардії України на 2018-2020 роки; «Територіальна оборона на 2018-2022 роки»; підтримки діяльності Монастирищенського районного військового комісаріату на 2018-2019 роки, а також внесла відповідні зміни, продовживши термін дії районної цільової програми розвитку дошкільної освіти, районної програми підвищення якості природничо-математичної освіти та районної програми «Шкільний автобус».

У ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік.

У зв’язку зі змінами в освітньому законодавстві, депутати прийняли рішення про нову редакцію положення про порядок призначення та звільнення з посад керівників комунальних підприємств, закладів, установ, організацій, що належать до районної комунальної власності, та затвердили типову форму контракту з керівниками закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти району.

З метою перевірки якості послуг з харчування дітей в закладах загальної середньої та дошкільної освіти району, а також пацієнтів центральної районної лікарні та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), закупівельних цін на продукти, які для цього використовуються, видатків районного бюджету на реалізацію зазначених послуг у 2018 році, сесія прийняла рішення про створення тимчасової контрольної комісії, діяльність якої триватиме чотири місяці, включаючи період літнього оздоровлення дітей у пришкільних таборах відпочинку.

Депутати внесли зміни до структури і чисельності установ культури району на 2018 рік, перевівши частину фахівців із районного будинку культури до центру культури і дозвілля, який невдовзі має запрацювати, та розглянули ряд кадрових питань.

Далі депутати затвердили перелік об’єктів нерухомого майна та реєстр корпоративних прав; технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок в адмінмежах місцевих рад та приватної власності; визначили орієнтовний термін проведення звітів депутатів районної ради перед виборцями; схвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо фінансування установ охорони здоров’я і соціальний захист медичних працівників та підтримали депутатський запит Сергія Орендарчука про виділення коштів на реконструкцію системи опалення приміщення Шарнопільського сільського фельдшерського пункту.

На завершення сесії голова районної ради та голова райдержадміністрації провели робочу нараду з селищним та сільськими головами.