Обговорено шляхи співпраці ТОВ «Біофарма» із комунальним закладом «Черкаська обласна станція переливання крові»

22 березня 2018, 17:07
Обговорено шляхи співпраці ТОВ «Біофарма» із комунальним закладом «Черкаська обласна станція переливання крові»21 березня 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець разом з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком відвідали комунальний заклад обласної станції переливання крові Черкаської обласної ради, де відбулася зустріч з колективом, на якій було заслухано пропозиції директора ТОВ \"Біофарма\" Оксани Плотнікової щодо налагодження співпраці для виготовлення препаратів із крові.

А потім директорка ТОВ \"Біофарма\" презентувала свої пропозиції на нараді, що відбулася в Будинку рад, за участю керівників області, представників постійних комісій обласної ради та зацікавлених сторін.

Обговорено шляхи співпраці ТОВ «Біофарма» із комунальним закладом «Черкаська обласна станція переливання крові»Зокрема, вона підкреслила, що ТОВ «Біофарма» фактично є основним підприємством в Україні, що забезпечує медичні заклади плазмою та іншими компонентами крові. Це – унікальне підприємство. Такі технології є лише у Європі, Америці та Китаї. Щоб завантажити його потужності та експортувати препарати нині закуповується плазма у зарубіжних країнах – В’єтнамі, Словаччині, Вірменії та деяких інших.

Україну ж забезпечують препаратами, які виготовлені із плазми, отриманої від донорів Сумської області.

Обговорено шляхи співпраці ТОВ «Біофарма» із комунальним закладом «Черкаська обласна станція переливання крові»За словами представниці компанії, нині попит на препарати зростає і підприємство планує нарощувати обсяги. Свою співпрацю вони запропонували усім областям України. З окремими вже підписали угоди. Очікують такого і від Черкащини.

Після підписання угоди ТОВ «Біофарма» пропонує зберегти соціальний пакет для працівників комунальної установи, підвищити заробітну плату. Окрім того, від співпраці виграють заклади охорони здоров’я Черкащини, які зможуть отримувати безкоштовно компоненти крові згідно із замовленнями. Бюджетні кошти, значний відсоток яких раніше йшов у фонд зарплати працівникам станції, можна буде використовувати на інші потреби. Загалом, ТОВ планує інвестувати в розвиток станції близько 3 мільйонів доларів, встановити найсучасніше обладнання.

Обговорено шляхи співпраці ТОВ «Біофарма» із комунальним закладом «Черкаська обласна станція переливання крові»Голова обласної ради Олександр Вельбівець наголосив, що у своїй роботі представницький орган влади, який він очолює, керується принципом відкритості і прозорості, щоб питання, які стосуються життєдіяльності жителів Черкащини, знаходили якнайповніше обговорення, а відтак і виважені рішення. Для цього сьогодні на зустріч і запрошені представники постійних комісій обласної ради, щоб могли особисто ознайомитися з пропозиціями товариства, визначитися, а потім сформувати думку більшості депутатів. Звичайно, ми маємо врахувати думку колективу, а потім виносити це питання на розгляд сесії обласної ради, що запланована на 20 квітня. Сподіваюся, що такий проект буде підтримано, адже це дасть поштовх до нового розвитку в галузі охорони здоров’я області.