В Монастирищі проведено позачергову сесію районної ради

22 березня 2018, 20:40
В Монастирищі проведено позачергову сесію районної ради22 березня 2018 року голова районної ради Миколи Орендарчука провів позачергову сесію Монастирищенської районної ради.

У роботі сесії взяли участь 24 депутати районної ради, депутат обласної ради Леся Онищак, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, начальник відділу освіти райдержадміністрації, головний лікар центральної районної лікарні та представники засобів масової інформації.

До порядку денного на пленарному засіданні районної ради було подано два питання.

Депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік і затвердили його, а потім підтримали внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. Інформував з обох питань т.в.о.начальника фінансового управління райдержадміністрації Олег Кошовий:

Зміни зумовлені необхідністю розподілу частини вільного залишку коштів, який склався станом на 01.01.2018.

Депутати районної ради виділили кошти у сумі 631 100 грн. для виплати заробітної плати педагогічним працівникам на виконання Постанов КМУ від 11.01.2018 № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників та № 23 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

За рахунок вільного залишку коштів районного бюджету вирішено використати кошти у сумі 1 800 000 грн. для придбання твердого палива закладам загальної середньої освіти.

Окрім того, за рахунок коштів державної субвенції розподілено кошти у сумі 361 253 на заробітну плату працівникам центральної районної лікарні, а також кошти у сумі 685 431 грн. для завершення робіт із реконструкції центральної площі м. Монастирище на виконання районної Програми благоустрою та утримання центральної площі ім. Героїв Майдану на 2017-2020 роки та кошти у сумі 25 782 грн. для надання субвенції міській раді для проведення капітального ремонту міського скверу.

У ході сесії депутати звернулися до голови райдержадміністрації щодо необхідності оголошення конкурсу на посаду начальника фінансового управління РДА та до міського голови щодо сплати місцевих податків і зборів та щодо використання частини приміщення дитячого садка «Усмішка».

За результатами розглянутих питань прийняті відповідні рішення.