Проведено фахову одноденну майстерню для представників обласної і районних рад щодо реформи в галузі медицини

22 березня 2018, 18:24
Проведено фахову одноденну майстерню для представників обласної і районних рад щодо реформи в галузі медицини21 березня 2018 року в обласній раді проведено фахову одноденну майстерню для представників обласної і районних рад.

Засідання відкрив віце-президент Української асоціації районних та обласних рад, голова обласної ради Олександр Вельбівець та надав слово модератору занять – експерту в галузі охорони здоров’я, заступнику голови Всеукраїнського лікарського товариства Костянтину Надутому.

Проведено фахову одноденну майстерню для представників обласної і районних рад щодо реформи в галузі медициниУ своїй лекції він охарактеризував основні аспекти медичної реформи, що започаткована в Україні, детально висвітлив тему планування спроможної мережі надання первинної медичної допомоги тощо.

Мова йшла про законодавчі засади медичної реформи, автономізацію медичних закладів та її необхідності, головні завдання комунальному закладу первинної допомоги і місцевій владі на 2018 рік, про перехід від субвенції до прямих виплат, запровадження електронної системи охорони здоров’я.

Проведено фахову одноденну майстерню для представників обласної і районних рад щодо реформи в галузі медициниОкрім того, експерт багато уваги приділив питанням комунікації з персоналом і населенням, підписання декларацій з пацієнтами та декларацій з лікарями, ролі місцевого самоврядування, обрання моделі надання первинної медичної допомоги на території ОТГ тощо.

Заняття в фаховій майстерні пройшло в дискусії, із запитаннями і відповідями, які цікавили слухачів.