Олександр Вельбівець: Презентація кращих педагогічних технологій закладів профтехосвіти є відповіддю скептикам щодо її майбутнього

27 березня 2018, 17:53
Олександр Вельбівець: Презентація кращих педагогічних технологій закладів профтехосвіти є відповіддю скептикам щодо її майбутнього27 березня 2018 року в Черкаському професійному автодорожньому ліцеї проведено обласну виставку педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини-2018», на якій заклади професійно-технічної освіти області презентували свої найкращі досягнення.

У заходах взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту Володимир Доманський, посадовці управління освіти і науки облдержадміністрації, роботодавці і соціальні партнери.

Олександр Вельбівець: Презентація кращих педагогічних технологій закладів профтехосвіти є відповіддю скептикам щодо її майбутньогоПісля огляду експозицій, звертаючись до учасників заходу, голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив, що ця виставка є відповіддю скептикам з приводу майбутнього профтехосвіти в Україні. Продемонстроване підтверджує, що в галузі освіти профтехосвіта має бути! Але має здійснюватися і її реформування у відповідності до змін і викликів часу, яких потребує економіка та бізнес у державі. Застосування інноваційних технологій на виробництві пішли далеко вперед. Тому лише ентузіазму викладачів і майстрів виробничого навчання для забезпечення рівня і можливостей у підготовці кадрів для виробництва на сьогодні недостатньо.

Олександр Вельбівець: Презентація кращих педагогічних технологій закладів профтехосвіти є відповіддю скептикам щодо її майбутнього– Вже невдовзі дії керівництва області будуть спрямовані на те, щоб модернізувати ваші аудиторії, оновити матеріальну базу, оснастити її сучасним обладнанням, – наголосив Олександр Вельбівець. – Переконаний, що депутатський корпус обласної ради, а це люди, які є керівниками підприємств і товариств у різних галузях, підтримають розвиток профтехосвіти Черкащини. Ми готові розглянути всі ваші пропозиції та скоординувати дії, щоб економіка області і держави отримувала необхідні кваліфіковані кадри робітничих професій.

Після виступу голова обласної ради вручив декільком педагогам Почесні грамоти обласної ради.

Олександр Вельбівець: Презентація кращих педагогічних технологій закладів профтехосвіти є відповіддю скептикам щодо її майбутньогоСлід додати, що подібні виставки проводяться щорічно та мають на меті продемонструвати пошук і впровадження новітніх педагогічних технологій, підтримати творчі ініціативи педагогів та учнів, створити умови для популяризації кращого педагогічного досвіду задля підвищення рівня професійної компетентності педпрацівників закладів професійно-технічної освіти області, підготовки кадрів для виробництва тощо.