Депутати Тальнівської районної ради провели позачергову сесію

30 березня 2018, 18:43
Депутати  Тальнівської районної ради провели позачергову сесію 30 березня 2018 року голова районної ради Валентина Любомська провела засідання 23-ї (позачергової) сесії Тальнівської районної ради сьомого скликання.

В її роботі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

На початку сесії Валентина Олександрівна зазначила, що напередодні відзначалося декілька пам’ятних дат і державних свят., зокрема, і День українського добровольця. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Депутати  Тальнівської районної ради провели позачергову сесію Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України хвилиною мовчання.

Опісля Валентина Олександрівна привітала голову райдержадміністрації Василя Клименка та депутатів районної ради, які відзначили свій день народження у міжсесійний період, та повідомила про кадрові зміни – привітала Толдонову Наталію Вікторівну, яку призначили начальником Тальнівського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, та побажала їй плідної роботи.

Потім голова районної ради проінформувала присутніх про проведення районної спартакіади державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Зокрема, команди районної та міської рад, сільських голів та районної державної адміністрації взяли участь у змаганнях з волейболу. За підсумками команда районної ради виборола перше місце.

Депутати  Тальнівської районної ради провели позачергову сесію Потім депутати перейшли до розгляду питань. Першим питанням було розглянуто заяву головного лікаря Тальнівської центральної районної лікарні Майсюка А.В. щодо його звільнення з посади.

Голова районної ради зазначила, що головний лікар Тальнівської центральної районної лікарні Майсюк Анатолій Васильович подав до районної ради заяву про звільнення з 31 березня 2018 року у зв’язку з виходом на пенсію.

Згідно Статуту центральної районної лікарні призначення та звільнення головного лікаря відбувається за рішенням районної ради. Щоб дотриматись чинного законодавства, необхідно прийняти відповідне рішення.

Після конструктивного обговорення депутати районної ради задовольнили заяву Майсюка А.В. щодо звільнення.

Депутати  Тальнівської районної ради провели позачергову сесію Серед інших питань порядку денного депутати прийняли Програму вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Тальнівського району і підтримали внесення змін до районного бюджету на 2018 рік та до програми «Турбота» на 2015-2020 роки.

У ході роботи депутати обговорили та прийняли рішення щодо встановлення кількості дошкільних груп у Кривоколінському навчально-виховному комплексі «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»; надали дозвіл на передачу майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району, та на переукладання районним будинком культури договору оренди майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району.

Рішенням сесії затверджено одну технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки.