Голова обласної ради: Налагодження конструктивної роботи, а не поділ повноважень, дасть реальні результати

30 березня 2018, 19:33
Голова обласної ради: Налагодження конструктивної роботи, а не поділ повноважень, дасть реальні результати30 березня 2018 року проведено колегію облдержадміністрації, на якій розглянуто підсумки соціально-економічного розвитку області та виконання місцевих бюджетів у минулому році та завдання із їх виконання на 2018 рік; питання про розвиток сільської медицини на Черкащині тощо.

Участь у роботі колегії взяв голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Виступаючи в обговоренні, Олександр Вельбівець позитивно відзначив запрошення представників органів місцевого самоврядування до розгляду питань порядку денного колегії та залучення об’єднаних територіальних громад (ОТГ) до виконання основних завдань розвитку області в частині фінансування важливих проектів.

«Адже, якщо проаналізувати рівень фінансової участі у виконанні завдань і програм, що реалізуються в області, то, на превеликий жаль, бачимо проблеми із співфінансуванням, в тому числі не участі в цьому об’єднаних територіальних громад», – зазначив він.Голова обласної ради: Налагодження конструктивної роботи, а не поділ повноважень, дасть реальні результати

Виходячи з цього, голова обласної ради наголосив, що при визначенні стратегії і програми соціально-економічного розвитку області, при прийнятті управлінських рішень необхідно не уникати, а навпаки залучати і опиратися на районні, міські ради і ОТГ, які на практиці безпосередньо ухвалюють рішення, програми та підтримують ініціативи обласної ради, структурних підрозділів та голови облдержадміністрації.Голова обласної ради: Налагодження конструктивної роботи, а не поділ повноважень, дасть реальні результати

Олександр Вельбівець у своєму виступі приділив увагу галузі охорони здоров’я. Він підкреслив, що посадовці профільного управління облдержадміністрації при потребі мають виїжджати на місця, щоб інформувати керівників районів і місцевих депутатів, (які не є спеціалістами в медицині) чітку, кваліфіковану позицію не лише щодо реформування медицини в цілому чи в сільській місцевості зокрема, але й щодо вузькопрофільної і висококваліфікованої медичної допомоги та необхідності придбання новітнього обладнання на умовах співфінансування. Адже послугами нового сучасного оснащення користуються мешканці усієї області без винятку і потреба в ньому однозначно є.Голова обласної ради: Налагодження конструктивної роботи, а не поділ повноважень, дасть реальні результати

«Придбання дороговартісного обладнання не під силу одному, навіть обласному, бюджету, а зусиллями кількох можна вирішити ситуацію повністю або досить суттєво», – підкреслив голова обласної ради і додав, що керівництво області над цим працює кілька років поспіль.

Користуючись нагодою, Олександр Вельбівець подякував тим керівникам районів, які раніше долучалися до співфінансування, завдяки чому вдалося придбати нове обладнання в онкодиспансер, обласну дитячу лікарню та інші установи. Він підкреслив, що таку практику необхідно продовжувати й надалі.

Підбиваючи підсумки, голова обласної ради наголосив:

– Усі керівники мають усвідомити, що налагодження конструктивної роботи і взаєморозуміння, а не поділ повноважень, дасть значно кращі результати, що ми вже маємо на сьогодні. Головне наше завдання – правильно організувати роботу.