Валентин Тарасенко: Підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств у 2017 році свідчать про позитивні зрушення

04 квітня 2018, 13:39
Валентин Тарасенко: Підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств у 2017 році свідчать про позитивні зрушення03 квітня 2018 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду з керівниками підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області, на якій підбито підсумки їх фінансово-господарської діяльності за 2017 рік.

З аналізом стану справ по галузях та конкретно кожного підприємства, закладу та установи виступив начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров. Зокрема, він повідомив, що за підсумками минулого року отримано чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 275 млн. 637 тис. грн, що на 18% більше в порівнянні із 2016 роком.

Валентин Тарасенко: Підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств у 2017 році свідчать про позитивні зрушенняПрибутково спрацювало 18 підприємств, одержаний ними прибуток (до оподаткування) становить 4 млн. 567 тис. грн. Підприємствами сплачено податків до бюджетів усіх рівнів – 28 млн. 460 тис. грн, що на 25% більше в порівнянні з 2016 роком, в тому числі до державного бюджету – 17 905 тис. грн, місцевих бюджетів – 9 312 тис. грн.

В порівнянні з 2016 роком зросли: рівень продуктивності праці – на 22%, розмір середньомісячної заробітної плати одного працівника – на 40%.

Одним із джерел поповнення доходів підприємств є орендна плата. На кінець звітного періоду орендодавцями комунального майна області виступали 44 суб’єкти комунальної власності, з якими укладено 489 договорів оренди. Впродовж 2017 року нараховано орендної плати на суму 9 млн. 94 тис. грн, що на 1 млн. 633 тис. грн, більше в порівнянні з минулим роком.

Валентин Тарасенко: Підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств у 2017 році свідчать про позитивні зрушенняПотім перед учасниками наради виступили начальник відділу обліку та використання майна Наталія Дудник, завідуюча сектором з питань оренди майна Ніна Нелезенко, інші працівники управління, які ознайомили присутніх керівників комунальних підприємств про зміни в чинному законодавстві тощо.

На нараді також було заслухано інформації керівників про стан справ комунальних видавничо-поліграфічних підприємств, що працюють в м. Звенигородка м. Сміла та м. Умань,

Валентин Тарасенко: Підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств у 2017 році свідчать про позитивні зрушенняПідсумки роботи засідання підбив перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Він наголосив на утриманні досягнутих результатів та закріпленні позитивних зрушень у діяльності підприємств, подальшої забезпеченості прибутковості в фінансово-господарській діяльності, рентабельності, своєчасної сплати податків, недопущення заборгованості з інших платежів тощо.

Опісля учасників наради було запрошено на бізнес-тренінг, який провела Олена Васильченко, старший викладач інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, кандидат психологічних наук, тренер з особистісного та духовного зросту, засновниця «Академії радикального життя», керівник проекту міжнародного благодійного фонду CFI «Мрія».