Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту

12 квітня 2018, 15:55
Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту12 квітня 2018 року голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту Володимир Доманський провів її засідання, на якому розглянуто низку питань, що подано до порядку денного сесії обласної ради.

У роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, розгляд питань діяльності яких включено до порядку денного комісії.

Розпочали депутати роботу із заслуховування інформації начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського про хід виконання обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року та запропонованих ним змін до цієї програми.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спортуПотім розглянуто питання щодо реорганізації Смілянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів і Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради та затвердження техніко-економічного обґрунтування доцільності передачі цілісного майнового комплексу Державного навчального закладу \"Черкаське вище професійне училище будівельних технологій\" з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області. Інформував присутніх з цих питань начальник управління майном обласної комунальної власності Віталій Петров.

Члени комісії погодили внесення змін у Додаток до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки, з якими членів комісії ознайомив начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський, та до рішення обласної ради від 17.08.2004 № 17-8/IV «Про обласну премію імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості», про що інформував директор Департаменту культури та взаємодії з громадськістю облдержадміністрації Олександр Шабатін.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спортуСеред інших питань заслухано звіт директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко щодо виконання обласного бюджету за 2017 рік та щодо внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік». Зокрема, зміни ці пов’язані з розподілом залишкових коштів, що склалися на початок року; з перевиконанням доходної частини обласного бюджету за підсумками першого кварталу 2018 року та перерозподілу коштів головними розпорядниками в межах виділених асигнувань тощо.

У порядку контролю також було заслухано інформації про хід виконання заходів низки обласних програм: національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017-2020 роки; розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2018 роки; розвитку туризму в Черкаській області на 2012-2020 роки; обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки та деякі інші.

Значну частину розглянутих комісією питань рекомендовано внести до порядку денного пленарного засідання наступної сесії.