Пам’ять загиблих воїнів АТО Лисянщини вшанували проведенням спортивного турніру

30 травня 2018, 20:45
«Черкаський край», №22, 30 травня 2018 року

Нещодавно голова обласної ради Олександр Вельбівець виступив спонсором і взяв участь у проведенні щорічних змагань «Кубок пам’яті загиблих воїнів АТО Лисянського району з віджимання», що відбулися у спортивному залі Лисянської загальноосвітньої школи №2.
Організаторами спортивного дійства стали члени районної громадської організації «Спілка учасників АТО Лисянщини «Тікич», суддівство проводили учасники антитерористичної операції. Учасниками змагань стали учні усіх загальноосвітніх закладів району в чотирьох вікових категоріях: 16-18, 14-16, 12-14 та 8-12 років. Окрім хлопців бажання взяти участь у спортивному змаганні виявили також школярки Лисянщини, тож окрему категорію «Дівчата» було сформовано вже у ході змагань.
Головною метою проведення змагань є популяризація здорового способу життя, героїко-патріотичне виховання молоді та вшанування пам’яті загиблих героїв АТО з Лисянського району, які віддали своє життя за Україну: Олега Стукала, Олега Коваля, Олексія Зінченка і Олександра Городового.
За результатами змагань визначили по три переможці у кожній із груп. Переможцям, які посіли 1-3 місця у категорії, були вручені жетони та грошові нагороди: за перше місце – 500 грн, друге – 300 грн і третє місце – 200 грн.
Абсолютним переможцем за сумою «жимів» серед загальної кількості учасників став учень Лисянської ЗОШ №1 – гімназія Хійовуш Муххамадієв, якому окрім грошового призу передали Кубок чемпіона змагань.
– Висловлюю подяку організаторам і учасникам змагань за збереження і примноження пам’яті про наших героїв, героїко-патріотичного виховання молоді та підтримки здорового способу життя серед підростаючого покоління… Знаючи особистого окремих із загиблих, навчаючись в одній школі із впевненістю можу констатувати, що вони були завзятими спортсменами, завжди підтягнуті й завзяті. Думаю, що сьогоднішній захід – це наша гідна подяка цим чоловікам. Бо ж доки житиме пам’ять про наших героїв серед живих, доки ми пам’ятатимемо про їхній подвиг заради нас, доти вони будуть живі: в серцях і душах прийдешніх поколінь, – наголосив Олександр Вельбівець.