Лисянський пожежно-рятувальний підрозділ отримав новий пожежний автомобіль

06 червня 2018, 20:04
«Черкаський край», №23, 6 червня 2018 року[i][/i]

30 травня на центральній площі смт Лисянка відбулись урочисті заходи з нагоди постанови в оперативний розрахунок Лисянського пожежно-рятувального підрозділу нового пожежно-рятувального автомобіля. Привітати рятувальників та громаду району із непересічною подією завітали голова обласної ради Олександр Вельбівець, начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь, керівник соціальних проектів ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Ірина Ванникова, особовий склад 3-го Державного пожежно-рятувального посту Лисянського районного сектору управління ДСНС, місцеве керівництво та громадськість Лисянщини.

Сучасний пожежно-рятувальний автомобіль середнього класу на базі шасі КрАЗ, що був придбаний за рахунок коштів державного бюджету, відрізняється від існуючих пожежних автомобілів в першу чергу більш комфортними умовами для особового складу та новітнім наповненням. У кабіні рятувальники зможуть, за потреби вдягнути захисні апарати, ще перебуваючи у дорозі, що дозволить заощадити час у ході бойового розгортання. Значним плюсом є також потужний насос та більша ємність цистерни. До того ж, автомобіль більш маневрений і економічний по розходу пального.
Отримати таку техніку у розпорядження – непересічна подія для Лисянщини, адже останнє оновлення автопарку рятувальної техніки в районі відбулося близько 50 років тому.
– Неординарність сьогоднішньої події важко переоцінити. Адже близько півстоліття тому район востаннє отримував пожежно-рятувальну техніку, що й досі перебувають на бойовому чергуванні. І сьогоднішня подія – це не лише один із пунктів реалізації державної політики у частині здійснення реформи Державної служби з надзвичайних ситуацій, це, по суті, – реальні кроки влади, спрямовані на поліпшення боєздатності підрозділів Служби. Цього року наша область отримала п’ять таких автомобілів. І я дякую начальнику Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Гвоздю, що він прислухався до моїх переконань і відсьогодні новенький пожежно-рятувальний автомобіль заступить на своє перше бойове чергування у Лисянському районі, – наголосив Олександр Вельбівець.
Голова обласної ради подарував принтер для роботи пожежно-рятувального посту Лисянського районного сектору управління ДСНС.
Із подарунками також завітала керівник соціальних проектів ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Ірина Ванникова. Вона вручила рятувальникам ноутбук та побажала сильних ангелів-охоронців у їхній непростій професійній діяльності.
Звертаючись до колег начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь побажав рятувальникам «сухих рукавів» та вручив документи і ключі від нового пожежного автомобіля начальнику Лисянського 3-го Державного пожежного рятувального посту Артему Кисленку.
До слова, окрім Лисянського району, пожежні автомобілі поставлені на бойове чергування в пожежно-рятувальних підрозділах Драбівського, Уманського і Чигиринського районів та Черкаського гарнізону Управління ДСНС області.