Виїзний семінар щодо взаємодії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем проведено у Жашкові

15 червня 2018, 13:39
Виїзний семінар щодо взаємодії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем проведено у ЖашковіПідвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування стає одним з найефективніших методів забезпечення належного рівня професіоналізму посадовців, здатних реалізовувати поставлені Президентом і Урядом України завдання і приймати ефективні управлінські рішення.

Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний тематичний короткостроковий семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Жашківського району.

Програма виїзного семінару є практико-орієнтована і спрямована на вироблення професійних компетентностей та удосконалення рівня практичних знань, умінь, навичок, необхідних для забезпечення ефективного управління на місцях.

Виїзний семінар щодо взаємодії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем проведено у ЖашковіЗі слухачами семінару працювала потужна команда управлінців-практиків та провідних викладачів-науковців вищих навчальних закладів. Навчання проходило у форматі тематичних зустрічей з елементами практичних занять, конструктивного діалогу, обміну досвідом та індивідуального консультування з фахових питань.

Активну участь у роботі семінару взяли перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш і заступник голови районної ради Людмила Мазур.

На виконання заходів з реалізації в області антикорупційної політики в рамках семінару проведено обговорення особливостей боротьби з корупцією та відповідальності за корупційні діяння. Провідний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Костянтин Сєрік дав роз’яснення основних положень антикорупційного законодавства, прокоментував шляхи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності публічних службовців, окреслив необхідність організації превентивних антикорупційних механізмів.

Виїзний семінар щодо взаємодії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем проведено у ЖашковіГалузева складова програми семінару формувалась для різних цільових груп, реалізовували її керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, облради, територіальних органів виконавчої влади.

Бухгалтери сільських, селищних рад обговорили актуальні питання бухгалтерського обліку та соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, витрати, що зумовлені народженням та похованням.

Землевпорядники мали змогу поспілкуватися із начальником організаційного відділу Управління організаційної та господарської діяльності Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Людмилою Пазинич та заступником начальника управління містобудування і архітектури Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктором Болотовим з питань виділення земельних ділянок учасникам АТО, повноважень органів місцевого самоврядування у сфері забудови та благоустрою населених пунктів.

Виїзний семінар щодо взаємодії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем проведено у ЖашковіДля секретарів сільських, селищних рад відбулась лекція з питань практики прийняття регуляторних актів органами місцевого самоврядування, яку провела завідувач сектору Державної регуляторної служби України в Черкаській області Олена Шухтіна.
Завідувач сектору взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Світлана Шуляк-Гончаренко обговорила із секретарями основні аспекти державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Слухачі семінару взяли участь в тематичній зустрічі «Дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян», яку провела завідувач сектору по роботі із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Вікторія Романенко.

Виїзний семінар щодо взаємодії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем проведено у ЖашковіУраховуючи, що професіоналізм державних службовців певною мірою залежить від уміння ефективно спілкуватися, програма виїзного семінару передбачала практичне заняття з основ ефективної комунікації, яке провела доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради, кандидат педагогічних наук Олена Волошенко.

За інформацією директора Центру Сергія Демченка, участь у навчанні взяли близько 200 посадовців Жашківського району, які отримали нові професійні знання й навички, що стануть реальним підґрунтям для формування ефективної виконавчої влади на засадах самодостатності територій та розширення повноважень місцевих самоврядних органів.