На сесії Звенигородської районної ради депутатів і активістів хвилювали питання забору води з р. Гнилий Тікич

18 червня 2018, 15:46
На сесії Звенигородської районної ради депутатів і активістів хвилювали питання забору води з р. Гнилий Тікич15 червня 2018 року голова районної ради Володимир Кучер провів засідання 23 сесії Звенигородської районної ради 7 скликання.

В роботі пленарного засідання сесії взяли участь 25 депутатів районної ради, голова райдержадміністрації, заступники голови і начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови району та представники засобів масової інформації.

На початку засідання сесії голова районної ради привітав медичних працівників з професійним святом.

Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, до якого було подано 28 питань, що попередньо опрацьовано на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

На сесії Звенигородської районної ради депутатів і активістів хвилювали питання забору води з р. Гнилий ТікичВ ході розгляду сесійних питань депутати приділили особливу увагу звітові про виконання районного бюджету за І квартал 2018 року; виділення коштів для надання одноразової адресної матеріальної допомоги; порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад фахівців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Звенигородської районної ради Черкаської області.

Депутати також підтримали проект рішення та схвалили створення опорних навчальних закладів на базі Звенигородської ЗОШ ім. Т. Г. Шевченка, Ризинської та Шевченківської шкіл, а також розглянули низку інших, серед яких і земельні питання.

На сесії Звенигородської районної ради депутатів і активістів хвилювали питання забору води з р. Гнилий ТікичВодночас, на пленарному засіданні було заслухано інформацію голови районної державної адміністрації про вжиті заходи щодо вирішення проблеми якості та рівня води у річці Гнилий Тікич. Це питання було подано до розгляду з ініціативи групи жителів м. Звенигородка на чолі з Юрієм Сікалом. Суть цього питання в тому, що районна державна адміністрація дала згоду на забір води підприємством із м. Дніпро (Дніпропетровськ), яке займається вирощуванням рулонних газонів на полях, неподалік р. Гнилий Тікич. На думку активістів, наслідки такої діяльності негативні, рівень води значно впав.

В ході обговорення поданої інформації, депутатський загал не знайшов переконливими аргументи, наведені головою райдержадміністрації В. Довбушем та не підтримав його.

Навпаки, громадські активісти і окремі депутати районної ради взагалі висловили пропозицію внести на наступну сесію районної ради питання про недовіру голові Звенигородської районної державної адміністрації Довбушу В.М.

З розглянутих питань порядку денного сесією прийнято відповідні рішення.

На завершення роботи сесії Володимир Кучер озвучив заяву від депутата районної ради Василя Васильовича Цегельного про його вихід із фракції \"Всеукраїнське об\'єднання\"Черкащани\" у Звенигородській районній раді.