Депутати Монастирищенської районної ради на сесії прийняли низку життєво важливих рішень

20 червня 2018, 14:56
Депутати Монастирищенської районної ради на сесії прийняли низку життєво важливих рішень19 червня 2018 року голова районної ради Микола Орендарчук провів позачергову 26 сесію Монастирищенської районної ради 7 скликання.

У роботі сесії взяли участь 26 депутатів районної ради, депутат обласної раді Леся Онищак, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, заступник голови райради Майя Фариба, голови територіальних громад району, керівники підприємств, організацій району, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, представники місцевих засобів масової інформації.

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту районної ради питання, подані до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

Проекти рішень були розміщені на офіційному веб-сайті районної ради, надіслані на електронні скриньки народним обранцям району та роздані у паперовому варіанті присутнім на сесії депутатам.

Затвердивши порядок денний сесії, депутати перейшли до розгляду питань.

Депутати Монастирищенської районної ради на сесії прийняли низку життєво важливих рішеньПершим із них розглянуто внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. з якими присутніх ознайомив тимчасово виконуючий обов\'язки начальника фінансового управління РДА Олег Кошовий, який зазначив, що зміни зумовлені передачею інших субвенцій районному бюджету місцевими радами, розподілом вільного залишку коштів районного бюджету, який склався станом на 01.01.2018 та перерозподілом видатків на освітню та медичну галузі району.

Після проведеного обговорення депутати одноголосно затвердили за пропоновані зміни.

Далі сесія прийняла низку районних програм: регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Монастирищенському районі на 2011 роки; підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Монастирищенському районі на 2018-2020 роки; районну комплексну програму медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО, родин Героїв Небесної Сотні, учасників операції об\'єднаних сил, постраждалих під час революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки, а також продовжила термін дії районної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на період до 2019 року.

Депутати Монастирищенської районної ради на сесії прийняли низку життєво важливих рішеньУ ході роботи депутати за результатами проведеного конкурсу призначили Дмитра Баллу на посаду директора Летичівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, а Оксану Шуст – директором комунальної установи «Монастирищенський районний інклюзивно-ресурсний центр», а також затвердили структуру і чисельність працівників районного інклюзивно-ресурсного центру.

У зв\'язку із відсутністю освітніх запитів населення депутати прийняли рішення про ліквідацію Степівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня» Монастирищенської районної ради Черкаської області, який призупинив свою діяльність ще у минулому році.

Депутати Монастирищенської районної ради на сесії прийняли низку життєво важливих рішеньУ ході роботи районні депутати затвердили проектно-кошторисну документацію реконструкції центральної площі міста, а також схвалили низку рішень щодо управління майном комунальної власності, зокрема: надали дозвіл ЦРЛ на списання холодильників, продовжили дію договорів оренди на частину адміністративного будинку районної ради №3 з районною організацією \"Союз організацій інвалідів\"; для розміщення маніпуляційного кабінету; на частину адміністративного будинку районної ради №1 – з громадською організацією «Народна рада» Монастирищенського району; оголосили конкурс на право оренди частини фасаду адміністративного будинку районної ради №1 – для розміщення терміналу, а також надали дозвіл на виділення пиломатеріалів та погодили ціни на лісопродукцію на друге півріччя 2018 року.

Депутати районної ради більшістю голосів підтримали проект рішення, підготовлений виконавчим апаратом районної ради, про скасування надбавки у розмірі 50 відсотків посадового окладу голові районної ради та заступнику голови районної ради у зв\'язку із набуттям чинності постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 №363 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268». яка передбачає підвищення окладів посадовим особам місцевого самоврядування.

Депутати Монастирищенської районної ради на сесії прийняли низку життєво важливих рішеньЗ метою підтримки жителів району депутати прийняли рішення про забезпечення в першочерговому порядку виділення у власність земельних ділянок учасникам антитерористичної операції, учасникам операції об\'єднаних сил – жителяМ Монастирищенського району за умови наявності документів, які посвідчують їх участь у відповідних заходах.

Окрім вказаного, обранці району затвердили план роботи районної ради на друге півріччя 2018 року.

У ході сесії депутати затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок в адміністративних межах місцевих рад та приватної власності.

За результатами розглянутих питань прийняті відповідні рішення.

На завершення сесії голова районної ради провів робочу нараду з селищним та сільськими головами.