Олександр Вельбівець взяв участь у сесії Маньківської районної ради

20 червня 2018, 18:42
Олександр Вельбівець взяв участь у сесії Маньківської районної ради 19 червня 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у першому пленарному засіданні чергової 28 сесії Маньківської районної ради, яку провела її голова Світлана Лещенко.

Також у роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Оксана Юзвенко, голови сільських, селищної рад та об’єднаних територіальних громад, працівники виконавчого апарату районної ради, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

У ході розгляду порядку денного депутати додатково внесли ще питання про звернення депутатів Маньківської районної ради про підтримку заарештованого Російською Федерацією Олега Сенцова та питання щодо надання відділу освіти райдержадміністрації дозволу на безкоштовне харчування педагогічних працівників Маньківського позаміського дитячого оздоровчого закладу «Дивокрай».

Олександр Вельбівець взяв участь у сесії Маньківської районної ради На початку роботи депутати заслухали інформацію про хід виконання районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки, з якою виступив заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Валентин Беляєв.

Також депутати заслухали проект Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2018-2020 роки, з інформацією щодо якої ознайомила начальниця відділу організаційного та інформаційного забезпечення апарату районної державної адміністрації Наталія Ширяєва; а також проект районної програми «Вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку матеріально-технічної бази Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області, збільшення надходжень до бюджету Маньківського району на 2018 рік», з яким ознайомила начальниця Маньківського відділення Уманської ОДПІ Юлія Гладченко.

Значну увагу депутати приділили внесенню змін до районного бюджету на 2018 рік, про які проінформувала присутніх начальниця фінансового управління райдержадміністрації РДА Світлана Самойленко. Вона, зокрема, зазначила, що зміни викликані необхідністю розподілу вільного залишку коштів районного бюджету, що сформувалися станом на 01.01.2018, розподілу коштів субвенції з сільських та обласного бюджетів та перерозподілу призначень головних розпорядників коштів.

Олександр Вельбівець взяв участь у сесії Маньківської районної ради В ході обговорення цього питання виступив голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Він, зокрема, зазначив, що практика наповнення і реалізації завдань бюджету відбувається в основному за підсумками 6-ти або 9-ти місяців, або коли вже й падає сніг. Початок року розпочинаємо з дефіцитом, який закриваємо впродовж дев’яти місяців, а складова бюджету розвитку припадає майже на кінець року. І ми тоді впевнено пробуємо робити ремонти дахів, інші роботи. І дивуємося, що десь щось не встигли або кошти не освоїли тощо. Звичайно, такі підходи не роблять честі та потребують змін.

Олександр Вельбівець взяв участь у сесії Маньківської районної ради У зв’язку з цим, голова обласної ради звернув увагу на гарну практику об’єднання коштів обласного і місцевих бюджетів у вирішенні нагальних проблем жителів області. Як приклад, навів вирішення ситуації із забезпеченням ангіографом мешканців Уманського, Монастирищенського, Христинівського, Жашківського і, в тому числі, Маньківського районів. Це обладнання передбачене для людей з серцево-судинними захворюваннями і в першу чергу для надання швидкої екстреної кваліфікаційної допомоги при інсультах чи інфарктах. Було прийнято рішення про його встановлення саме в м. Умань, що є певним центром цих районів, тому що час доставки в критичній ситуації не дозволяє довести хворого до Черкас.

– Це дороговартісне обладнання придбати лише за кошти обласного бюджету – не під силу, тому і розраховуємо на співфінансування районного, сільських та селищних бюджетів. У цьому питанні ми знайшли порозуміння з представниками влади в інших районах і сподіваємося, що така підтримка буде і депутатів Маньківщини, – підкреслив Олександр Вельбівець, подякувавши на завершення їм за розуміння та співпрацю.

У продовженні пленарного засідання депутати схвалили ряд рішень про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок юридичних та фізичних осіб, за винятком трьох технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в адмінмежах Маньківської селищної ради та Русалівської сільської ради, які не знайшли підтримку в депутатського корпусу, оскільки ці земельні ділянки Держгеокадастр виставляє на аукціон.

Далі в роботі пленарного засідання районної ради оголошено перерву.