Постійні комісії обласної ради провели засідання та обговорили питання порядку денного сесії

25 червня 2018, 15:55
Постійні комісії обласної ради провели засідання та обговорили питання порядку денного сесії25 червня 2018 року напередодні пленарного засідання сесії обласної ради провели засідання ще декілька постійних комісій обласної ради. Вони розглянули питання, що подано до розгляду на сесії, що запланована на 27 червня.

У роботі комісій взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Спільними для них були питання про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік», з якими присутніх ознайомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко, та звіт за 2017 рік директора Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Романа Карманніка із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015 – 2017 роки.

Постійні комісії обласної ради провели засідання та обговорили питання порядку денного сесіїПостійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, засідання якої вела її голова Світлана Легойда, розглянула і підтримала проекти рішень щодо внесення змін до програми підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки та щодо перерозподілу та використання коштів для надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету.

Постійні комісії обласної ради провели засідання та обговорили питання порядку денного сесіїПостійна комісія з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики під головуванням Наталії Кравцової розглянула понад двадцять питань.

У порядку контролю заслухано виконання рішення обласної ради від 28.12.2011 № 11-1/VI «Про програму захисту прав споживачів у Черкаській області на 2012-2016 роки» та рішення обласної ради від 22.03.2013 № 21-7/VІ «Про програму участі Черкаської області у Національній системі опрацювання звернень до органів виконавчої влади».

Постійні комісії обласної ради провели засідання та обговорили питання порядку денного сесіїСеред кадрових призначень підтримали кандидатури, що пройшли конкурсний відбір: Юрія Горященка – на посаду начальника комунального закладу «Регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Черкаської обласної ради»; Тамари Сивак – на посаду завідувача комунального підприємства «Городищенська центральна районна аптека № 86»; Любові Голобокої – на посаду директора Малостаросільського психоневрологічного інтернату; Людмили Черепенко – на посаду начальника комунального закладу «Черкаський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики».

Члени комісії надали згоду на передачу з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області автомобіля швидкої допомоги; цілісних майнових комплексів закладів вищої освіти області, а саме: Черкаських політехнічного і комерційного технікумів, Черкаських державного бізнес- та художньо-технічного коледжів; а також затвердили техніко-економічного обґрунтування доцільності передачі цілісного майнового комплексу Державного навчального закладу «Буцький політехнічний професійний ліцей» з державної власності до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Черкаської області.

Постійні комісії обласної ради провели засідання та обговорили питання порядку денного сесіїСеред наступних питань – підтримали проекти рішень щодо передачі майна комунальної власності; а за результатами проведення поточної інвентаризації нерухомого майна та проведенням розрахунку часток співвласників нежитлових приміщень – внесення змін до рішення обласної ради від 09.06.2017 № 15-2/VІІ «Про прийняття майна у комунальну власність» з позабалансового рахунку Асоціації підприємств і організацій побутового обслуговування населення \"ОБЛПОБУТСОЮЗ\" на баланс комунального підприємства \"Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» частини приміщень будинку побуту «Славутич».

Підтримано членами комісії надання дозволу комунальному підприємству «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» та КВНЗ «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради» на передачу в оренду майна; списання майна комунальної власності комунальним закладам: «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», «Михайлівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Черкаської обласної ради», «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради».

Розглянувши низку інших профільних питань, постійна комісія рекомендувала їх до розгляду депутатами на сесії обласної ради для прийняття відповідних рішень.