Проведено чергову сесію Тальнівської районної ради

16 липня 2018, 12:13
Проведено чергову сесію Тальнівської районної ради13 липня 2018 року проведено 25-у сесію Тальнівської районної ради. Пленарне засідання вела голова районної ради Валентина Любомська.

В її роботі взяли участь депутати обласної ради Володимир Копійченко та Анатолій Скіченко, голова райдержадміністрації Василь Клименко, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, територіальних органів, міський та сільські голови, керівники ряду господарств та підприємств, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

Перед початком сесії Валентина Олександрівна зазначила, що 20 червня 2018 року минуло три роки, як після тяжкої хвороби відійшов у вічність волонтер, очільник громадського формування «Народна самооборона» Петро Григорович Каракуля. Він залишив після себе добрі справи і світлі спогади рідних, побратимів та усіх, хто його знав.

Голова районної ради запропонувала хвилиною мовчання вшанували пам’ять про нього та загиблих в зоні проведення Операції Об\'єднаних сил бійців і мирних жителів, волонтерів, справжніх патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Проведено чергову сесію Тальнівської районної радиПотім Валентина Олександрівна привітала депутатів обласної та районної рад, міського та сільських голів, в. о. старости, які відзначали свій день народження у міжсесійний період. Та депутата районної ради Юрія Пашковського, день народження якого припав на день проведення сесії.

Також вітання адресувала подружжю – депутату районної ради Сергію Гудзенку та Вишнопільському сільському голові Тетяні Гудзенко з нагоди народженням внука.

Далі голова районної ради Валентина Любомська вручила Грамоту та медаль депутату районної ради Миколі Слободянику, який виборов третє місце у змаганнях з шахів в рамках фінальних змагань за програмою обласної спартакіади депутатів всіх рівнів.

Головою районної ради проінформовано, що в міжсесійний період відбулися кадрові зміни. Зокрема, прокурором Тальнівського відділу Звенигородської місцевої прокуратури призначено Слюсаря Ігоря Олександровича; начальником Тальнівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області - Скоропад Людмилу Михайлівну. А відділ статистики у Тальнівському районі очолив Кравченко Василь Григорович. Голова районної ради привітала їх із призначенням та побажала успішної роботи.

Проведено чергову сесію Тальнівської районної радиПотім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Першим – про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік присутніх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак.

Наступним розглядалося питання обрання заступника голови районної ради. Проте за наслідками таємного голосування заступника не обрано.

В подальшому депутати затвердили Умови проведення конкурсу щодо визначення опорних шкіл Тальнівського району, засновником яких є Тальнівська районна рада; Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Тальнівського району та статут Лащівського навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад –загальноосвітня школа І ступеня».

Депутати підтримали внесення змін до списку присяжних та до Положення про Районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Тальнівської районної ради. Зокрема, щодо зміни його назви на «Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Тальнівської районної ради «Ми з майбутнім».

Проведено чергову сесію Тальнівської районної радиОдноголосно депутатами підтримано рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Тальнівщини» Жовтобрюху Артему Олеговичу (посмертно) за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі при проведенні антитерористичної операції на сході України.

У ході роботи депутати обговорили та прийняли рішення щодо передачі в оперативне управління житлового будинку з допоміжними приміщеннями і земельною ділянкою Тальнівській центральній районній лікарні, а також затвердили передавальні акти майна редакцій друкованих засобів масової інформації «Колос» і «Тальнівщина»; звіт про незалежну оцінку об’єкта комунальної власності та акти приймання-передачі книжкових фондів та майна Тальнівського районного музею історії хліборобства.

Затверджено 4 технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Врахувавши рішення Консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Тальнівської районної ради від 26.06.2018 № 2-1 «Про співробітництво територіальних громад району з питань спільного фінансування закладів охорони здоров’я комунальної форми власності» та пропозиції районної державної адміністрації, міської ради та голів постійних комісій районної ради, депутати проголосували за утворення комісії з вивчення питання фінансування закладів охорони здоров’я та соціального захисту в районі.

Проведено чергову сесію Тальнівської районної радиДепутатами районної ради схвалено запропоноване головою районної ради Валентиною Любомською, звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України Бобова Г.Б., Ничипоренка В.М., Яценка А.В. щодо впровадження реформ в галузях освіти та медицини.

Далі головний лікар КЗ «Тальнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ганна Данилюк проінформувала присутніх про стан організації надання населенню району первинної медичної допомоги.

Начальник Тальнівського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області Олег Слизький проінформував про запобігання виникнення пожеж в місцях збирання, зберігання та переробки ранніх зернових на території району.

Про стан проведення ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування в районі інформував перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка

Голова постійної з соціальних та гуманітарних питань Валентина Сарана зачитала звернення голови профспілки працівників освіти та науки Людмили Нестругіної щодо виплати заробітної плати працівникам галузі.

На завершення роботи голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про отриману районною радою відповідь на подане нею звернення до органів влади щодо недотримання санітарних норм у Тальнівській філії державного підприємства «Укрветсанзавод».

Районну раду проінформували – Міністерство аграрної політики та продовольства України, державне підприємство «Укрветсанзавод», Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

В надісланій відповіді зазначено, що в червні 2018 року проведено позапланову перевірку Тальнівської філії на предмет дотримання в процесі діяльності санітарних і екологічних вимог згідно законодавства. Встановлено, що розміщення потужності здійснено з дотриманням усіх вимог щодо планування і забудови, санітарно-захисних зон. Завод забезпечений технологічним обладнанням, спеціалізованим транспортом, кваліфікованим персоналом, що гарантує заявлений обсяг оброблення, переробки відповідно до ветеринарно-санітарних вимог.

Також голова районної ради проінформувала присутніх про реагування на звернення щодо підтримки звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель.

З усіх розглянутих питань порядку денного сесії прийнято відповідні рішення.