Валентин Тарасенко взяв участь в засіданні експертної групи з доопрацювання перспективного плану формування територій громад

01 серпня 2018, 19:33
Валентин Тарасенко взяв участь в засіданні експертної групи з доопрацювання перспективного плану формування територій громад01 серпня 2018 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко взяв участь у черговому засіданні експертної групи з доопрацювання перспективного плану формування територій громад Черкаської області.

Зокрема, цього разу мова йшла про перспективний план формування ОТГ у Канівському, Тальнівському і Жашківському районах.

Валентин Тарасенко взяв участь в засіданні експертної групи з доопрацювання перспективного плану формування територій громадЗасідання проходило за участі голови експертної групи, заступника голови облдержадміністрації Ярослава Березаня, директора Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Романа Карманніка, безпосередньо членів експертної групи та зацікавлених сторін.

Традиційно, заступник директора Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Сергій Даниленко проінформував учасників наради про стан справ з утворенням ОТГ на Черкащині та, зокрема, у всіх вищеназваних районах та продемонстрував відповідні слайди-прозірки.

Валентин Тарасенко взяв участь в засіданні експертної групи з доопрацювання перспективного плану формування територій громадЗокрема, розмова велася навколо напрацювань щодо утворення ОТГ, які були сформовані облдержадміністрацією за поданням районних державних адміністрацій ще на початку реформування, а також про перспективи саме добровільного об’єднання і, насамкінець, про ті напрацювання, що вже отримали висновки облдержадміністрації та Мінрегіонбуду.

Тобто, було ґрунтовно розглянуто всі наявні на сьогодні наміри і підходи, щоб визначити ті, які найкраще відповідають критеріям реформування та задовольняють бажання жителів населених пунктів.

Валентин Тарасенко взяв участь в засіданні експертної групи з доопрацювання перспективного плану формування територій громадОкрім того, в ході цієї зустрічі необхідно було остаточно підтвердити наміри щодо об’єднання тих чи інших громад або відхилити попередні напрацювання, ще раз узгодити їх не на словах, а підкріпити рішеннями сесій місцевих рад тощо.

Отримавши всі ці дані, експертна група підготує висновки і рекомендації та подасть їх для прийняття рішення сесією обласної ради.