На сесії Смілянської районної ради депутати ухвалили нові програми, внесли зміни до бюджету та проголосували за вихід із складу засновників редакції міськрайонного радіо

03 серпня 2018, 15:37
На сесії  Смілянської районної ради депутати ухвалили нові програми, внесли зміни до бюджету та  проголосували за вихід із складу засновників редакції міськрайонного радіо02 серпня 2018 року голова районної ради Володимир Грошев провів пленарне засідання сорокової сесії Смілянської районної ради сьомого скликання.

До порядку денного було подано 25 питань, які відповідно до регламенту районної ради було попередньо обговорено у постійних комісіях ради.

У ході обговорення питань було прийнято три районних програми, та внесено зміни до двох програм розвитку району.

Окремо депутати погодили зміни районного бюджету на 2018 рік та затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2018 року.

На сесії  Смілянської районної ради депутати ухвалили нові програми, внесли зміни до бюджету та  проголосували за вихід із складу засновників редакції міськрайонного радіоУхвалено рішення з реорганізації комунального закладу районної ради «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» у комунальне некомерційне підприємство; затверджено Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти.

Розглядаючи кадрові питання, депутати підтримали запропоновані кандидатури на посади керівників комунальних установ та два рішення з питань управління об’єктами комунальної власності.

Районна рада одноголосно ухвалила рішення про вихід із складу засновників редакції міськрайонного радіо, затвердила дві технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та план роботи районної ради на ІІІ квартал 2018 року.

Разом з тим, через недостатність поданої інформації депутати не підтримали більшістю голосів питання «Про інформацію начальника відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації про виконання відповідних делегованих повноважень». Ще при розгляді в комісіях начальнику цього відділу Степану Косенку запропонували краще підготуватися і ширше розкрити виконання делегованих повноважень. Проте ні додатково надана інформація, ні відповіді на запитання депутатів, що прозвучали на пленарному засіданні, так і не дали уявлення депутатському корпусу про стан справ та роботу аграрного сектору економіки району. Тому при голосуванні проекту рішення від схвалення наданого звіту утримався голова районної ради та ще 16 депутатів.

Також було знято з порядку денного питання «Про дозвіл Смілянській центральній районній лікарні ім. Софії Бобринської на оголошення конкурсу на право оренди частини приміщення районної комунальної власності за адресою: м. Сміла, вул. Софіївська, 2», адже на момент проведення сесії орендар не спромігся надати висновки про вплив та шкоду випромінювання станцій стільникового зв’язку, які планувалось встановити на даху приміщення ЦРЛ.