Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку

30 листопада 2018, 17:31
Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку30 листопада 2018 року в сесійній залі Будинку рад проведено засідання обласної Ради регіонального розвитку.

Вів його голова обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець.

В його роботі взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

До участі в роботі обласної Ради регіонального розвитку запрошено членів обласної Ради регіонального розвитку, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, голів райдержадміністрацій, районних рад, міських, селищних й сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад, керівників депутатських фракцій.Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку

Спочатку голова облдержадміністрації повідомив присутнім, що своїм розпорядженням розширив склад обласної Ради регіонального розвитку, включивши представників об’єднаних територіальних громад.

Звертаючись до присутніх Олександр Вельбівець наголосив, що ми маємо рухатись в одному напрямку, оскільки розвиток територій Черкаської області це наше першочергове і спільне завдання.

– Децентралізація є однією з найуспішніших реформ, ініційованих Президентом України, яка на сьогоднішній день уже дала свої результати. Кількість ОТГ з року в рік зростає і активна робота в цьому напрямі на Черкащині продемонстрована саме в останній період. Цей процес не проходить ідеально, але це є абсолютна вимога Президента України, який стоїть непохитно у своєму курсі на децентралізацію. Намір і Глави держави і Уряду не є лише декларативним, а носить абсолютно практичний характер, – зауважив голова облдержадміністрації.

За словами очільника області сьогоднішнє зібрання є своєрідним наміром відпрацювати «дорожню карту», яка дасть можливість сформулювати чіткі позиції в частині розвитку територій Черкаської області. Це по суті актуалізація Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року з врахуванням змін і нових викликів, які ставить перед нами життя.Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку

Так в порядок денний засідання було включено питання «Про формування перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки».

З цього питання погалузево доповідали директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступник начальника управління – начальник відділу розвитку та організаційно-фінансового забезпечення управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Найдан, начальник управління у справах сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський, начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева, директор Департаменту містобудування архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації Сергій Демиденко,начальник управління цивільного захисту облдержадміністрації Юрій Скоробогатов та директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку

– Я ставив для себе основну мету наочно показати кращі практики, дати вам відповідний інформаційний посил, щоб зорієнтувати, на що саме ви маєте сконцентрувати ваші зусилля. Перш за все ви маєте для себе усвідомити як ви бачите розвиток ваших територій за цими напрямками, який посил ви маєте дати своїм колегам-депутатам, які перші обговорення ви маєте здійснити жителям ваших територій, почути від них пропозиції і зрозуміти які проекти пропозицій ви маєте розробити і подати до облдержадміністрації. Хотів би, щоб ті рекомендації, які давали спеціалісти облдержадміністрації вами обов’язково враховувалися, – наголосив Олександр Вельбівець.

За підсумками засідання голова облдержадміністрації дав доручення створити подібні ради при районних державних адміністраціях області. На засіданнях цих рад мають бути обговорені питання формування Перспективних планів розвитку районів на 2019-2021 роки.Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні обласної Ради регіонального розвитку

На завершення роботи слово було надано першому заступнику голови обласної ради Валентину Тарасенку, який наголосив, що після прийняття Державного бюджету України, всі на місцях приступили до формування своїх бюджетів. Так на наступному тижні планується завершити підготовку проекту обласного бюджету і очікується, що його розгляне позачергова сесія обласної ради. Також Валентин Петрович зауважив, що перед розглядом бюджету на наступний рік буде обов’язково прийнята Програма економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2019 рік, складовою якої обов’язково будуть елементи розвитку нашої області, які учасники засідання сьогодні заслухали.