В обласному художньому музеї запрошують відвідувачів на закриття виставки Огюста Родена «Передчуття майбутнього»

16 січня 2019, 12:00
В обласному художньому музеї запрошують відвідувачів на закриття виставки Огюста Родена «Передчуття майбутнього»17 січня о 16:00 в обласному художньому музеї Черкаської обласної ради відбудеться урочисте закриття благодійної виставки Огюста Родена «Передчуття майбутнього». Авторам великого скульптурного проекту вдалося успішно поєднати мистецтво французького імпресіонізму з новітніми технологіями доповненої реальності.

Проект відкрився у листопаді 2018 року. Твори Родена, що завжди збирають черги в кращих музеях планети, в Черкасах експонувалися вперше. Презентована виставка мала сенсаційний успіх – її відвідали тисячі черкащан. Саме тому термін експозиції було продовжено ще на місяць.

17 січня є Міжнародним днем музейного «селфі» – всесвітньою акцією, присвяченою промоції музеїв як важливих платформ для повноцінного життя людини. З цієї нагоди під час заходу у Черкаському художньому музеї можна буде ексклюзивно зробити «селфі» з «Мислителем» та іншими скульптурами Родена (під час виставки зйомку було заборонено за побажанням власника творів).В обласному художньому музеї запрошують відвідувачів на закриття виставки Огюста Родена «Передчуття майбутнього»

Важливо відмітити, що гості урочистого закриття матимуть можливість зустрітися та поспілкуватися з відомими українськими художниками, які брали участь у виставці – Олегом Тістолом, Юрієм Соломком, Романом Мініним, Володимиром Яковцем, Миколою Маценком, Володимиром Саєм, Юлією Беляєвою.

«Мистецтво може врятувати мистецтво», – зазначила президент Українського Фонду гуманітарного розвитку Наталя Заболотна: кошти, зібрані під час проекту, будуть направлені на підтримку Черкаської дитячої художньої школи імені Данила Нарбута.