Проведено оцінку ідентифікованих корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради

17 січня 2019, 11:13
Проведено оцінку ідентифікованих корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради16 січня 2019 року відбулося чергове засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради. Вів її засідання голова цієї комісії, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Одним із основних етапів процесу оцінки корупційних ризиків є організаційно-підготовчі заходи щодо оцінки корупційних ризиків у діяльності органу, тому на початку засідання члени комісії, шляхом обговорення, ідентифікували корупційні ризики у діяльності Черкаської обласної ради.

Проведено оцінку ідентифікованих корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної радиЗ метою повноти проведення оцінки корупційних ризиків комісією було розглянуто результати ідентифікації корупційних ризиків (формальне визначення), що дало можливість зрозуміти, в яких функціях діяльності обласної ради було виявлено ризики, а в яких – ні.

Відповідно до Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02.12.2016 за № 1718/29848, комісією було проведено оцінку ідентифікованих корупційних ризиків.

Проведено оцінку ідентифікованих корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної радиЗа результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради підготовлено опис ідентифікованих корупційних ризиків, чинників корупційних ризиків та можливих наслідків корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією, пропозиції щодо заходів із усунення (зменшення) рівня виявлених корупційних ризиків.

На завершення було підготовлено звіт за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради.