Депутати Чигиринської районної ради обговорили питання щодо реформування вторинної ланки медицини району

25 січня 2019, 17:25
Депутати Чигиринської районної ради обговорили питання щодо реформування вторинної ланки медицини районуЯк повідомляють в Чигиринській районній раді, 25 січня 2019 року її голова Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання позачергової сесії.

Розпочали роботу депутати із розгляду бюджетних питань. За результатами обговорення вони одноголосно внесли зміни та доповнення до районного бюджету на 2018 та 2019 роки.

Потім в ході роботи пленарного засідання головний лікар Чигиринської ЦРЛ Ігор Огиренко ознайомив депутатів з питанням реформування вторинної ланки медицини району в комунальне некомерційне підприємство. Зокрема, він зауважив, що перетворення медичних закладів з бюджетних на комунальні некомерційні підприємства є обов’язковою умовою запровадження нового механізму фінансування, що сприятиме збільшенню господарської та фінансової самостійності та управлінської гнучкості комунальних закладів охорони здоров’я.

Депутати Чигиринської районної ради обговорили питання щодо реформування вторинної ланки медицини районуВ результаті жвавого обговорення даного питання депутати прийняли відповідне рішення, яке дало старт в реорганізації центральної районної лікарні шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Чигиринська центральна районна лікарня» Чигиринської районної ради.

Окрім того, народні обранці розглянули ряд питань щодо управління майном районної комунальної власності.

Зокрема, погодили передачу закладів освіти, культури та охорони здоров’я до Чигиринської міської ОТГ, затвердили кошторис доходів та видатків КП «Господарське управління Будинку рад» та розцінки з надання ним послуг на 2019 рік, а також внесли зміни до складу постійних комісій районної ради.

Всі питання, що виносилися на розгляд позачергової сесії, попередньо були розглянуті на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.