Депутати Маньківської районної ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік

29 січня 2019, 12:15
Депутати Маньківської районної ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рікЯк повідомляють у Маньківській районній раді, її голова Світлана Лещенко провела засідання тридцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Клименко, депутат обласної ради Олександр Северин, помічник народного депутата України Валентин Балабак. Також до участі були запрошені керівники органів влади, організацій, установ, підприємств району,заступники голови райдержадміністрації, сільські та селищні голови, голови громадських організацій та політичних партій, представники ЗМІ.

Участь у засіданні взяли 25 депутатів із 34 обраних.

Депутати Маньківської районної ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рікРозпочалася сесія вшануванням хвилиною мовчання загиблих воїнів, що боролися за свободу і незалежність держави на Сході України.

Потім тимчасово виконуючому обов’язки військового комісара Маньківського РВК майору Валерію Харлатюку вручено почесну відзнаку обласної державної адміністрації «Холодний Яр».

Порядок денний сесії був надзвичайно змістовним. Проекти рішень попередньо було розглянуто на засіданнях постійних комісій та президії районної ради та розміщено на офіційному веб-сайті районної ради для ознайомлення зацікавленим особам.

Депутати Маньківської районної ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рікОтже, на розгляд депутатів подано проекти рішень про Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік; про затвердження Порядку використання коштів районного бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям; внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2017 № 22-3/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік»;про погодження кандидатур на посади директора Маньківського РЦКД і директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» та ряд інших питань, важливих для життєдіяльності району.

Звичайно, основним питанням було розгляд і ухвалення Програми економічного і соціального розвитку Маньківського району на 2019 рік. З нею присутніх ознайомила начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Тетяна Гетьман.

Вона відзначила, що розробка Програми проводилась з урахуванням аналізу розвитку району за попередній період та визначає пріоритетні цілі розвитку, основні заходи їх досягнення та очікувані результати у 2019 році. Прогнозні показники було розроблено на основі економічного аналізу, вивчення існуючого стану справ та основних тенденцій розвитку, з урахуванням реальних можливостей основних галузей економіки та наявного фінансового ресурсу.

Депутати Маньківської районної ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рікДепутати підтримали запропоновані пріоритетні напрями розвитку району на 2019 рік, серед яких виробництво конкурентоспроможної промислової продукції; реконструкція, модернізація та технічне переоснащення підприємств району; підтримка місцевого виробника; розвиток інфраструктури населених пунктів району; підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами, підприємствами житлово-комунального господарства та низка інших заходів.
Далі депутати ухвалили рішення щодо внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. Як зазначила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самойленко, ці зміни викликані необхідністю прийняття змін міжбюджетних трансфертів з державного та обласного бюджетів.

Розглянуто і кадрові питання. Враховуючи результати конкурсів на заміщення вакантних посад, депутати погодили призначення Піляєвої Олени Іванівни на посаду директора Маньківського районного центру культури і дозвілля та Заболотньої Галини Миколаївни на посаду директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

На завершення роботи підтримано проект рішення про надання дозволів на списання автомобілів райлікарні та на передачу в оренду ряду обʼєктів комунального майна.

Закриваючи засідання 34 сесії районної ради, голова районної ради Світлана Іванівна подякувала народним обранцям та всім присутнім за плідну та ефективну роботу в сесійній залі.

Після сесії проведено робочу нараду з сільськими та селищними головами.