Смілянська районна рада поповнилася новими депутатами

31 січня 2019, 12:39
Смілянська районна рада поповнилася новими депутатами30 січня 2019 року голова Смілянської районної ради Володимир Грошев відкрив і вів пленарне засідання сорок шостої сесії районної ради сьомого скликання.

До порядку денного було подано 15 питань.

Перед засіданням голова ради надав слово для оголошення щодо утворення громадської організації «Спілка пасічників Смілянщини» члену оргкомітету Олегу Дегтярьову.

Далі було оголошено постанову Смілянської районної виборчої комісії, яка зареєструвала нових депутатів Смілянської районної ради в порядку заміщення замість вибулих, яких обрано депутатами в новоутворених ОТГ.

Таким чином повноважень депутатів районної ради набули Костянтин Остроушко – від Смілянської районної організації Всеукраїнського об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ»; Валентин Хижняк – від Смілянської районної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»; Олена Тищенко і Олександр Бондаренко – від Смілянської районної в Черкаській області організації партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» і Дмитро Саража – від Смілянської районної організації Аграрної партії України.

Потім депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Було ухвалено рішення про надання дозволу сектору культури районної державної адміністрації на передачу бібліотечного фонду зі спільної власності територіальних громад сіл Смілянського району у комунальну власність Ротмістрівської об’єднаної громади та внесено зміни до рішення районної ради від 24.02.2016 № 6-7/VII «Про районну комплексну програму «Турбота» на 2016-2020 роки.

Окремими рішеннями продовжено термін дії низки раніше ухвалених програм районної ради, а саме: впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року; розвитку дошкільної освіти в Смілянському районі на 2012-2017 роки; розвитку освіти Смілянського району на 2013-2017 роки; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року .

Під час обговорення проекту рішення щодо поданої райдержадміністрацією програми поповнення бібліотечних фондів у Смілянському районі депутати вирішили зняти питання з порядку денного та доручити його доопрацювати й подати на наступну сесію районної ради.

Далі в роботі сесії було оголошено перерву через відсутність кворуму.