Представники Кам’янської громади відвідали громади Полтавщини

01 лютого 2019, 14:27
Представники Кам’янської громади відвідали громади ПолтавщиниДелегація Кам’янської міської ради в складі депутатського корпусу та працівників апарату відвідала на запрошення Пирятинську об’єднану територіальну громаду на Полтавщині.

Мета поїздки – набути нового досвіду в галузі освіти, благоустрою, вирішення земельних питань, наповнення місцевого бюджету, ефективності роботи комунальних служб, детінізації економіки, реорганізація та функціонування галузі охорони здоров’я тощо..

Особливо корисним був отриманий досвід щодо оптимізації закладів освіти.

Реформування освітньої галузі Пирятинська громада розпочала ще у 2015 році. До складу громади входить місто Пирятин та 9 сільських населених пунктів.

Представники Кам’янської громади відвідали громади ПолтавщиниУ системі освіти – 3 навчальних заклади: 2 опорні школи з філіями та загальноосвітня школа. Із 9 прилеглих сіл тільки в с. Олександрівка (найбільше село) розташована філія І ступеня однієї з опорних шкіл.

В громаді навчається 2212 учнів. За 2018 рік профіцит коштів освітньої субвенції склав 2,5 млн. грн. Ці кошти керівники освітніх закладів витрачають на стимулювання педагогічних працівників та поліпшення матеріально-технічної бази шкіл.

Представники Кам’янської громади відвідали громади ПолтавщиниТак, в одній із опорних шкіл в 2018 році розпочав функціонувати басейн для плавання, який був запроектований, але не працював із 70-х років минулого сторіччя.

Також делегація відвідала і Миргородську міську раду, де проведено зустріч із керівництвом міста. Під час зустрічі обговорювалися всі актуальні проблеми, які існують в громадах. Після загальної презентації господарів, делегація розділилася на робочі групи та працювала за напрямками.

Набутий досвід представники Кам’янської громади застосують в своїй практичній діяльності.