Обласний госпіталь надає ветеранам війни та учасникам АТО і ООС повноцінну медичну реабілітацію

04 лютого 2019, 12:48
Обласний госпіталь надає ветеранам війни та учасникам АТО і ООС повноцінну медичну реабілітаціюКомунальне некомерційне підприємство «Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Черкаської обласної ради» є головною установою в Черкаській області для надання планової медичної допомоги ветеранам війни та медико-психологічної реабілітаційної учасникам АТО та ОСС.

Ще у 2000 році закладу присвоєно вищу акредитаційну категорію.

Про діяльність ввіреного медичного комунального підприємства розповідає лікар вищої категорії з охорони здоров’я Сергій Задорожний:

Обласний госпіталь надає ветеранам війни та учасникам АТО і ООС повноцінну медичну реабілітацію– Одним із основних наших завдань є надання психологічної допомоги та зняття стресового стану ветеранів та учасників АТО чи ООС, для чого на базі терапевтичного відділення №3 з 2014 року відкрито Центр реабілітації учасників АТО.

У ньому працює бригада спеціалістів у складі психолога, психотерапевта і психіатра, а також співпрацюють науковці науково-дослідних інститутів Києва та вищих навчальних закладів міста Черкаси.

Реабілітація учасників АТО не обмежується діяльністю суто Центру. У складі госпіталю функціонують п’ять відділень на 250 ліжок – діагностичне та фізіотерапевтичне відділення, відділення лікувальної фізкультури, клініко-діагностична лабораторія, аптека, консультативна поліклініка, послугами яких також можуть користуватися за призначенням лікарів хворі, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

Обласний госпіталь надає ветеранам війни та учасникам АТО і ООС повноцінну медичну реабілітаціюДля усіх них без винятку забезпечено повний комплекс лабораторно-діагностичних обстежень, задіяно методи медикаментозної терапії, психотерапії, фізіотерапії, ЛФК, запроваджено дієтичне харчування тощо.

Госпіталь знаходиться на повному державному забезпеченні, тому медична допомога надається безкоштовно.

Стаціонарні відділення забезпечені сучасними медикаментозними препаратами та обладнанням. Постійно впроваджуються новітні методи лікування та діагностики.

Обласний госпіталь надає ветеранам війни та учасникам АТО і ООС повноцінну медичну реабілітаціюЗа останні роки покращено естетичне оформлення госпіталю та його території. Ці умови позитивним чином впливають на емоційний стан пацієнтів, що мотивує до швидшого одужання.

Кількість стаціонарно пролікованих хворих в умовах госпіталю в 2018 році становить в загальному 5 630 осіб. Майже третина пролікованих у 2018 році ветеранів війни мешкають в сільській місцевості.

Організаційно-методичним відділом госпіталю проводиться щоквартальний моніторинг стану надання медичної допомоги ветеранам війни та щомісячний – учасникам АТО і ООС у закладах охорони здоров’я області.

Встановлено, що під медичним спостереженням перебувало 7 тисяч демобілізованих учасників АТО.

У Центрі проводяться реабілітаційні та лікувальні заходи за наступними видами вражень: психологічне перенавантаження; захворювання центральної нервової та периферичної нервової систем; захворювання опорно-рухового апарату; захворювання внутрішніх органів.

Високопрофесійний колектив, а в його складі 16 лікарів мають вищу кваліфікаційну категорію, п’ять – І категорію, а два лікаря –почесне звання заслужених, робить усе, щоб пацієнти госпіталю якнайшвидше одужували та покидали заклад здоровими.