Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної ради

25 лютого 2019, 17:34
Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної ради25 лютого 2019 року голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики Наталія Кравцова провела засідання, на якому розглянуто питання, що подані на сесію обласної ради.

У роботі постійної комісії взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної радиНа початку роботи члени комісії ухвалили низку кадрових питань – погодили призначення на посади керівників комунальних закладів, які пройшли відповідні конкурси і стали переможцями.

Потім розглянули блок питань, що стосуються комунального майна. З ними присутніх ознайомив начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.

Серед питань – члени комісії дали згоду на передачу майна комунальної власності з балансу КЗ «Черкаський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» на баланс КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом»; з балансу комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна станція переливання крові» на баланс комунального некомерційного підприємства «Черкаський обласний онкологічний диспансер»; з балансу комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна стоматологічна поліклініка» на баланс комунального некомерційного підприємства «Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер» тощо.

Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної радиТакож погоджено комунальному підприємству «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» на передачу в оренду майна – Департаменту фінансів обласної державної адміністрації і Головному управлінню Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Ухвалено проект рішення про надання в оренду цілісного майнового комплексу колишнього Канівського комунального видавничо-поліграфічного підприємства «Родень»; надання дозволу на передачу в оренду майна Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника.

Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної радиПогоджено проект рішення «Про часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати на 2019 рік»: КП «Аеропорт Черкаси» Черкаської обласної ради»; КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності»; КП «АТП Черкаської обласної ради»; обласне комунальне підприємство «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради.

Члени комісії надали дозвіл комунальним підприємствам: «Центральна районна аптека № 3», «Монастирищенська центральна районна аптека № 17», «Тальнівська центральна районна аптека № 73», КП «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради на отримання кредитного ліміту на поточний рахунок.

Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної радиДалі своїм рішенням погодили припинення юридичних осіб – КП «Черкаське обласне підприємство з забезпечення діяльності установ соціального захисту», що вже не здійснює будь-якої господарської діяльності, – шляхом її приєднання до юридичної особи КП «Навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради»; Звенигородського поліграфпідприємства – шляхом приєднання до КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності».

Питання комунального майна будуть внесені на пленарне засідання обласної радиПідтримано проекти: «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)»; «Про план діяльності Черкаської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік».

Члени комісії розглянули звіт за результатами роботи комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради; а також затвердили Антикорупційну програму Черкаської обласної ради на 2019 рік та хід виконання Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2017 – 2020 роки.

Серед наступних питань розглянуто звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік та проект змін до рішення обласної ради від 18.12.2018 № 28-20/VII «Про обласний бюджет Черкаської області на 2019 рік», з якими присутніх ознайомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

На завершення засідання члени постійної комісії розглянули низку інших питань порядку денного, в тому числі погодили проект плану роботи обласної ради на 2019 рік; план роботи постійної комісії з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики на 2019 рік та рекомендували їх до порядку денного сесії обласної ради.