Президія обласної ради сформувала порядок денний пленарного засідання сесії

28 лютого 2019, 11:31
Президія обласної ради сформувала порядок денний пленарного засідання сесії27 лютого 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний пленарного засідання обласної ради, що відбудеться 1 березня 2019 року.

До порядку денного було запропоновано 36 питань. Серед них – блок питань управління майном обласної комунальної власності.

На початку члени президії погодили проекти рішень щодо кадрових призначень на посади керівників комунальних закладів, які пройшли конкурсний відбір.

Дали згоду на передачу майна комунальної власності з балансу на баланс ряду комунальних закладів обласної ради.

Погодили проекти рішень комунальному підприємству «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» та Корсунь-Шевченківському державному історико-культурному заповіднику про передачу в оренду майна та про надання в оренду цілісних майнових комплексів: колишнього Канівського комунального видавничо-поліграфічного підприємства «Родень», КП «Канівська центральна районна аптека №91» і КП «Центральна районна аптека №30».

Президія обласної ради сформувала порядок денний пленарного засідання сесіїЧлени президії узгодили проект рішення «Про часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати на 2019 рік»: КП «Аеропорт Черкаси» Черкаської обласної ради»; КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності»; КП «АТП Черкаської обласної ради»; обласне комунальне підприємство «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради.

Підтримано проекти рішень щодо надання дозволу комунальним підприємствам: «Центральна районна аптека № 3», «Монастирищенська центральна районна аптека № 17», «Тальнівська центральна районна аптека № 73», КП «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради на отримання кредитного ліміту на поточний рахунок.

Погоджено проекти рішень щодо припинення юридичних осіб – КП «Черкаське обласне підприємство з забезпечення діяльності установ соціального захисту» шляхом її приєднання до юридичної особи КП «Навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради»; Звенигородського видавничо-поліграфічного підприємства – шляхом приєднання до КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності».

Президія обласної ради сформувала порядок денний пленарного засідання сесіїДепутати підтримали проекти: «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)»; «Про план діяльності Черкаської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік».

Серед наступних питань члени президії розглянули проекти рішень про План роботи Черкаської обласної ради на 2019 рік; затвердження Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік; про надання дозволів на користування надрами; про території та об’єкти природно-заповідного фонду області; про обласну соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року, про обласну програму «Трансплантація аутологічних гемопоетичних стовбурових клітин кісткового мозку та периферичної крові» на 2019-2023 роки тощо.

Також депутати підтримали включення до порядку денного сесії внесення змін – до низки рішень щодо програм обласної ради; до Регламенту Черкаської обласної ради VII скликання; до Положень про президію обласної ради; про постійні комісії обласної ради; про помічника-консультанта депутата обласної ради; а також до Положення про порядок та умови надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету; їх перерозподілу та використання.

Серед інших питань розглянуто звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік та проект змін до рішення обласної ради від 18.12.2018 №28-20/VII «Про обласний бюджет Черкаської області на 2019 рік», проекту рішення «Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Черкаської обласної ради від 04.03.2004 №15-16 « Про організацію щорічного обласного конкурсу на кращу сільську раду».

Обговоривши низку інших питань, члени президії сформували порядок денний пленарного засідання обласної ради.