вівторок, квітня 14, 2020

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів засідання  конкурсної комісії зі здійснення відбору на обіймання посади директора КЗ «Вільшанська спеціальна школа Черкаської обласної ради».

Документи від кандидатів на посаду прийматимуть протягом 20 днів: з 15 квітня по 04 травня 2020 року включно.

Основні вимоги до кандидатів:

1) громадянин України;

2) вільне володіння державною мовою;

2) вища освіта ступеня не нижче магістра;

3) стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років (крім керівників приватних, корпоративних закладів освіти).

 

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про повну загальну середню освіту» не може обіймати посаду керівника закладу загальної середньої освіти особа, яка:

1) є недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

2) має судимість за вчинення злочину;

Народні депутати України 249 голосами ухвалили зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Про це йдеться в "Урядовому порталі".

Під час свого виступу в Парламенті Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав народних депутатів підтримати цей законопроєкт.

- Це – найвищий рівень відповідальності. Це – підтримка сценарію виходу України з кризи. В останній версії змін до Бюджету, завдяки, в тому числі, і народним депутатам, нам вдалося повернути фінансування багатьох програм. Зокрема, це стосується додаткового фінансування регіонів, культури та освіти, – зазначив Денис Шмигаль.

Він наголосив, що жодна гривня не буде вилучена з бюджету армії та військових. Натомість, сьогодні найголовніше – це спрямувати кошти на заходи для подолання наслідків коронавірусу.

Книжка «Мій герой – це ти» – казка, яку створили понад 1 700 дітей, батьків, опікунів, психологів та педагогів зі 104 країн світу. Вони поділилися своїми історіями та досвідом боротьби з пандемією COVID-19. Головні герої твору допомагають дитині зрозуміти емоції та почуття, які можуть виникати через пандемію COVID-19. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Казку дитині чи невеликій групі дітей мають прочитати батьки, опікуни, психологи або педагоги. Дітям не рекомендовано читати книжку самостійно без підтримки дорослих. Книжку буде надруковано і передано дитячим онкологічним лікарням і дитячим будинкам в Україні наприкінці квітня.

Станом на ранок, 14 квітня, на Черкащині зафіксовано 105 випадків зараження COVID-19. Загалом в Україні - 3372 лабораторно підтверджені випадки, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу в державі зафіксовано 270 нових випадків. Про це повідомляють у МОЗ України.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена: