четвер, квітня 16, 2020

У Лип’янській ОТГ організували онлайн-виставку до Великодня у культурно-мистецькому центрі, який відкрили в громаді.

 - Відтепер  усі заклади культури громади діятимуть у межах згуртованого, об’єднаного у єдину систему,  комунального закладу «Культурно-мистецький центр», - зазначає начальник  відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Наталя Красіліч.

Перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко та директорка Благодійного фонду «МХП-громаді» Тетяна Волочай 15 квітня відвідали Звенигородську ЦРЛ. Разом із керівниками виробничих підрозділів ТОВ «НВФ «Урожай» передали лікарям 200 одноразових масок, 400 респіраторів, 10 протиепідемічних комплектів одягу, 600 халатів, 1000 шапочок-беретів, 1000 пар бахіл, 1000 рукавичок, 50 окулярів, а також 50 експрес-тестів та 50 літрів антисептичного засобу.

Під час бесіди з керівником лікарні Варданом Айрапетяном Валентин Тарасенко запевнив, що наразі ситуація із поширенням коронавірусу в області контрольована. Станом на 16 квітня в області зафіксували 115 підтверджених випадків коронавірусної інфекції, двоє людей померло, 12 - одужали.

Головний лікар Звенигородської ЦРЛ подякував гостям за необхідні засоби захисту й дезінфекції та продемонстрував готовність медзакладу до протидії коронавірусній інфекції.

 

У Балаклеївській громаді на вулицях стоятимуть контейнери для роздільного сміття, а вже зараз там централізовано вивозять  тверді побутові відходи на паспортизоване сміттєзвалище.

Голова громади Ростислав Ситнік розповідає, що на території шкіл та дитячих садочків встановлено баки для роздільного збирання сміття. Діти з учителями самі виготовили контейнери для збору пластикових пляшок на території сіл ОТГ.

- На основних вулицях громади встановимо  контейнери для роздільного збору сміття. Щоб остаточно вирішити питання з побутовими відходами, ми плануємо відкриття на території Балаклеївської ОТГ підприємство, що перероблятиме різні види відходів та виготовлятиме різноманітну продукцію з вторсировини, - зауважив Ростислав Ситнік.

Кабінет Міністрів України погодив ініціативу Міністерства охорони здоров’я виділити регіонам субвенцію з державного бюджету, що піде на доплату медичним працівникам, які борються з коронавірусом. 

Про це на брифінгу за підсумками засідання Уряду повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, повідомляють у МОЗ.

- Нам важливо, щоб всі без виключення медичні працівники, які протягом березня були залучені у заходах щодо запобігання коронавірусу отримали три посадових оклади. Ми вже зібрали попередню інформацію з регіонів: яка кількість медичних працівників, якої суми вони потребують. Всі ці витрати покриваються субвенцією. Думаю, що найближчим часом цей механізм буде розблокований і наші медичні працівники отримають доплату, - зазначив Максим Степанов.