понеділок, липня 6, 2020

Уже втомилися від вебінарів і тренінгів онлайн? Хотіли б провести час разом із коханими, дітьми та друзями на свіжому повітрі у сімейному колі?

Молодіжний ресурсний центр запроваджує серію арт-пікніків для усієї сім’ї. Центр допоможе вдало відпочити, психологічно розвантажитися та навчитися створювати креативні речі hand-made.

Перший родинний пікнік відбудеться вже 8 липня о 17:00 в Долині троянд. На ньому психологиня Наталя Соколан проведе з учасниками психологічні ігри на довіру, а майстриня Анна Корнієнко об’єднає сім’ї у спільному процесі творчості та проведе майстер-клас із виготовлення ловців снів.

Наступні пікніки заплановані на 10, 15 та 17 липня і триватимуть із з 17.00 по 20.00

У першу неділю липня Україна відзначила День Військово-Морських Сил. У суворих випробуваннях останніх років українські моряки з гідністю продовжують традиції моряків попередніх поколінь, захищаючи на морі та суходолі територіальну цілісність держави та честь прапору ВМС України.

Яскравим прикладом героїзму та патріотизму українських моряків став опір екіпажу морського тральщика «Черкаси», блокованого на озері Донузлав, під час російського вторгнення в Крим у 2014 році. Екіпаж судна росіяни атакували шість днів, пропонували перейти на свій бік, але так і не отримали позитивної відповіді. Команда тральщика «Черкаси» була єдина, якій вдалося відстояти український стяг на флагштоку.

 

Днями визначено переможців конкурсу з відбору проєктів інститутів громадянського суспільства. Серед 39 проєктів громадських організацій, поданих на конкурс, за рейтингом пропозицій найбільшу кількість балів набрали 24 організації. Відтак саме вони зможуть отримати фінансову підтримку з обласного бюджету на реалізацію поданих до розгляду проєктів, у якому передбачено цього року 1млрд. 100 млн гривень.

Поданими проєктами було передбачено 5 пріоритетних завдань, а саме:

– підтримка творчо обдарованих дітей та молоді;

– підтримка заходів розвитку сучасної індустрії дозвілля, сільського туризму, збереження та популяризація народного аматорського мистецтва;

Станом на 9:00 год. 6 липня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 49 043 випадки захворювання на COVID-19. Із них – 1262 летальних, 21 703 пацієнтів – одужало. За останню добу зафіксовано 543 нові випадки. Загалом проведено 722 513 тестувань методом ПЛР.

«Якщо говорити у розрізі регіонів, то за останню добу найбільша кількість зареєстрованих випадків захворювання на СOVID-19 визначається у Львівській області – 104, Рівненській області – 82, Закарпатській області – 54 та місті Київ – 59», - сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

На Черкащині за останню добу додалося 9 нових випадків. А всього від початку пандемії  нараховується  670.

Загалом статистика захворювань, виявлених у регіонах, наступна:

Змістовною видалася зустріч заступника голови обласної ради Андрія Сегеди з командою Молодіжного ресурсного центру, мета діяльності якого полягає в реалізації молодіжної політики на Черкащині шляхом запровадження різноманітних форм у роботі з молоддю.

В основному робота Центру зводиться до активізації та залучення юнаків і дівчат до суспільних справ, розвитку їх громадянської позиції.