середа, лютого 2, 2022

Два найбільші мобільні оператори країни – Київстар і Vodafone – забезпечили 4G мережею 4 головні маршрути країни: Київ – Львів, Київ – Одеса, Київ – Харків та Київ – Дніпро. Про це повідомляють в Укравтодорі.

Решта міжнародних шляхів мають отримати швидкісний інтернет до кінця 2022 року. А до 2024 року 4G з’явиться на всіх дорогах України та у сільській місцевості. Відповідні кроки передбачають ліцензії мобільних операторів, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

Швидкісний мобільний інтернет на дорогах – частина проєкту LTE900, що стартував улітку 2020 року. 20 вересня 2021 року Адміністрація Держспецзвʼязку видала наказ «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку», який встановлює сучасні показники якості звʼязку. Нещодавно ухвалений закон про регулятора, який буде контролювати виконання операторами зобов’язань.

Підлітки від 14 років, які отримали дві дози щеплення проти COVID-19, із 7 лютого зможуть отримати 1000 грн в межах програми єПідтримка.

Гроші можна буде витратити на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому/спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 2 лютого.

На сьогодні програмою єПідтримка вже скористалися майже 8 млн громадян. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,9 млрд грн, з яких громадяни вже витратили 2,3 млрд грн.

Щоб отримати кошти за програмою єПідтримка, необхідно:

Заступник голови обласної ради Михайло Мушієк провів перше засідання конкурсної комісії, де визначили умови проведення відбору претендентів на посаду директора Мокрокалигірського психоневрологічного інтернату.

Глава держави підписав Указ, спрямований на розвиток професійної армії, підвищення рівня соціального забезпечення українських військових, збільшення чисельності та зміцнення ЗСУ.

Йдеться про Указ № 36/2022 «Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби в Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії».

Документом передбачено поступове збільшення грошового забезпечення усіх військових до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат; збільшення терміну дії контрактів; розробку концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей; систему кар’єрного зростання офіцерів.

Церемонія підняття Олімпійського прапора відбудеться у Черкасах 4 лютого о 10:00 на площі біля міської ради. Про це повідомляють в управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту ЧОДА.

Захід символізуватиме нашу підтримку українських спортсменів, які представлятимуть країну та боротимуться за медалі на Олімпійських іграх.

Нагадаємо, 4 лютого 2022 року в Пекіні – столиці Китайської Народної Республіки – стартують XXIV зимові Олімпійські ігри. Цього дня весь світ доєднається до відзначення такої важливої події.

 45 спортсменів представлять Україну на цій Олімпіаді в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

З 1 лютого в Україні розпочалася  реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. Вона триватиме до 9 березня, йдеться на сайті МОН.

Кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести щонайбільше з 5 навчальних предметів, загалом ЗНО відбуватиметься з 13 навчальних предметів.

Якщо учасники бажають скласти понад 5 предметів, вони зможуть зробити це за кошти фізичних і юридичних осіб. Вартість складання додаткових навчальних предметів відрізнятиметься залежно від того, чи є в сертифікаційних роботах завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, адже такі завдання перевіряють екзаменатори.