середа, лютого 9, 2022

Уряд вніс зміни до Постанови № 1336 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". 

За пропозицією Мінрегіону, уточнено склад сільської місцевості, на території якої дозволено проводити окремі операції у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг без застосування РРО. 

Постанова №1336 зараховувала до сільської місцевості тільки села. Тепер в переліку є і селища, йдеться на порталі Децентралізація.

Кабінет Міністрів України врегулював питання використання коштів бюджетної програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями». Про це йдеться на Урядовому порталі.

Відповідно до цього рішення, 489,5 млн грн будуть використані на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для проведення мікробіологічних, хімічних та фізичних досліджень. Це дозволить підвищити спроможність мережі центрів контролю та профілактики хвороб, підпорядкованих МОЗ.

У Дії з’явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності. Уряд схвалив відповідну постанову.

Завдяки цьому понад 1,2 млн українців зможуть завжди мати при собі посвідчення ветерана в застосунку Дія. 

Постанова розроблена відповідно до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», який набув чинності 12 січня. Завдяки йому українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в Дії як аналог паперового.

Постанова закріплює поняття електронного посвідчення ветерана, електронного посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності та встановлює процедуру їх оформлення. Крім того, працюємо, щоб автоматизувати обмін інформацією між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та іншими реєстрами. 

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний без візиту до лікаря. Про це розповів сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, зазначають у МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я України розробило та видало наказ № 233 «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках», який вже пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Як це працюватиме:

Міністерство охорони здоров’я та Державна служба України з питань праці співпрацюватимуть у захисті трудових прав медиків щодо виплат заробітної плати медичним працівникам та незаконних переведень на 0,5 ставки зі збереженням навантаження на ставку. Про це домовилися міністр охорони Віктор Ляшко та в. о. голови держслужби Ігор Дегенера.

Якщо буде зафіксовано факт немотивованого переведення, то керівнику медзакладу загрожує штраф 65 000 тисяч гривень за кожного такого працівника.

- Законодавство передбачає, що Держпраці проводить інспекційні перевірки у разі отримання звернення від працівника порушення стосовно нього законодавства про працю, — коментує Віктор Ляшко. — Тому медики можуть звертатися зі скаргою до регіонального управління Держпраці.  

Інспектори проведуть розслідування, при цьому їм заборонено розголошувати джерело будь-якої скарги і повідомляти об’єкту про причини їхнього відвідування.