понеділок, лютого 14, 2022

Цивільні медичні працівники, залучені до проведення АТО/ООС є категорією громадян, які мають право на надання їм статусу учасників бойових дій. Про це йдеться в законопроєкті №6153, який Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді прийняти за основу. 

Таке рішення ухвалено на засіданні Комітету 9 лютого, повідомляють на сайті Верховної Ради України.

В документі йдеться про те, що Проєктом пропонується внести відповідні зміни до законів України, які регулюють надання соціальних пільг учасникам бойових дій, з метою узгодження їх положень з нормами статті 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

За результатами обговорення більшість членів Комітету проголосували «за» включення законопроєкту до порядку денного сесії та прийняття його за основу.

Програму «Енергетична незалежність» презентували  у Харкові на засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента Володимира Зеленського. 

Документ передбачає «зелену» трансформацію економіки та підвищення рівня енергозбереження, зокрема шляхом термомодернізації житлових будинків.

- Цьогоріч будуть здійснені заходи щодо запуску цієї програми у близько 5 тисячах багатоповерхових житлових будинків в Україні, – зазначив Володимир Зеленський.

За словами Президента, у результаті реалізації цієї програми понад 1,5 млн громадян уже наступного опалювального сезону зможуть платити за тепло менше.