середа, лютого 16, 2022

Депутати на позачерговому засіданні сесії ухвалили рішення перерозподілити 3,5 млн грн вільного залишку загального фонду обласного бюджету Управлінню цивільного захисту ЧОДА для виконання заходів Програми тероборони Черкащини.

Кошти спрямують на матеріально-технічне забезпечення бригади тероборони області.

Також обласні обранці підтримали і низку змін до обласної програми територіальної оборони Черкаської області на 2018-2022 роки.

Затвердили і звіт про виконання бюджету за 2021 рік.

Попередньо всі ці питання обговорили в постійних комісіях, що відбулися за годину до пленарного засідання.

На Соборній площі черкащани розгорнули державний прапор України з нагоди Дня єднання. Участь у заходах взяли також голова обласної ради Анатолій Підгорний та заступник голови Сергій Лісовий.

- Піддаватися паніці, тікати з країни, спустошувати банкомати й полиці магазинів - це не наш сценарій. Сьогодні той день, коли українців лякали можливим повномасштабним наступом. Проте ми стоїмо на центральних площах, міст, сіл і селищ біля піднятих прапорів і разом засвідчуємо, що не віддамо свою домівку, рідну країну нікому. Нехай бачить і друзі й вороги, що ми сильна нація. За 8 років війни українська армія стала більш професійною і добре озброєною. Та найголовніше - ми їм довіряємо. Довіряємо наше життя й Україну. А зі свого боку зробимо все аби допомогти захисникам, - зауважив Анатолій Підгорний.