четвер, березня 3, 2022

Третього березня  у Верховній Раді України відбулося пленарне засідання, під час якого прийнято 14 законів та одну постанову. 

Зокрема, Парламентом ухвалено Постанову Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Європейського парламенту, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей, парламентів та урядів іноземних держав щодо термінової необхідності забезпечення захисту цивільного населення України від збройних нападів російських загарбників (реєстр. № 7123). 

Верховна Рада України також прийняла: 

- Закон про затвердження Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" (реєстр. № 7113); 

- Закон про схвалення Указу Президента України "Про використання Збройних Сил України та інших військових формувань" (реєстр. № 7115); 

Шановні пенсіонери та отримувачі соціальних виплат!

Укрпошта, Пенсійний Фонд України та Міністерство соціальної політики роблять все, щоб навіть в складних умовах воєнного стану ви своєчасно отримали свої виплати за березень поточного року. Будь ласка, ознайомтесь з правилами виплат.

Якщо ви отримували пенсії та субсидії через Укрпошту, та не виїжджали і знаходитесь на своєму постійному місці проживання – будь ласка, очікуйте свою пенсію, соціальну виплату або субсидію вдома, або можете забрати її у відділенні згідно зі звичайним графіком виплат від Укрпошти. Залежно від стану бойових дій можуть бути перенесені дати виплат, про що ми будемо тримати вас в курсі, але виплати обов’язково будуть. Перевірити роботу відділень Укрпошти у вашому регіоні можна за посиланням.

Якщо ви виїхали з місця фактичного проживання, ви можете отримати свої виплати наступним чином

1. Зателефонуйте:

Розроблено спеціальну програму для надання допомоги та підтримки громадянам України, які втратили можливість працювати через військове вторгнення Росії. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні.

- Наш уряд уже підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати через війну. Там, де бойові дії. Кожен найманий працівник, кожен ФОПівець, кожен наш громадянин України, у якого Росія забрала можливість працювати, отримає по шість із половиною тисяч гривень без жодних умов, – наголосив Глава держави.

Президент також повідомив, що люди в усіх регіонах України, обпалених війною, отримають від держави необхідну допомогу.

- Координаційні штаби працюють на повну. Справжні гуманітарні вантажі – в дорозі, – сказав Володимир Зеленський.

Він також зазначив, що попри війну та бойові дії пенсії виплачують стабільно.